Sila klik link bawah...

Saturday, September 6

Fokus dan Ikhlas



Kredit gambar : Fb Modest culture



Salam sejahtera buat semua rakan blogger yang masih mengingati diriku...

Maaf kerana begitu lama menyepikan diri... (perghhh sedar tak sedar dah hampir 4 bulan lamanya...aduhai.....)
Tiada apa yang menarik untuk dikongsikan. Bulan berganti bulan, blog terbiar tanpa entri... Sedih juga mengenangkan.. :(
Bila ada masa terluang, Nur ada jua menjengah blog rakan2 namun tidak meninggalkan komen.

Musim peperiksaan telah kembali... sekejap je kan dah masuk bulan September... Bagi pelajar SPM ada berbaki 2 bulan sahaja untuk mempersiapkan diri.. Cikgunya juga dah tak senang duduk..



Bila bercerita pasal kerja, memang banyak lagi tugasan yang masih belum kusiapkan. Menanda kertas Peperiksaan Percubaan juga belum berkesudahan. (gambar di atas tu menceritakan segalanya...). Berehat sekejap menulis entri pendek ni dan edit background blog sebelum menyambung kembali kerja2 menanda kertas...

Akhir kata, sebelum Nur mengundur diri, Nur ingin ucapkan terima kasih atas kunjungan rakan2 di sepanjang tempoh Nur menyepikan diri. Nur doakan agar rakan2 blogger yang pernah Nur kenali dalam keadaan sihat dan ceria di samping keluarga tersayang. InshaaAllah jika ada kesempatan Nur akan kembali aktif semula.. Take care ye.. Wassalam.

p/s : Pada Kak Zakie, Nur pun rindu akak jugak... Entah bila kita dapat jumpa lagi kan...

Suka sangat lagu Dato' Siti Nurhaliza ni...Sedap kan... so layannnn....





Sunday, May 11

Selamat Hari Ibu

Assalamualaikum,
 
Lama sudah tidak menulis entri di blog ni. Kesibukan kerja membataskan semuanya. Moga rakan2 blogger lain sihat-sihat belaka. Kesempatan ini, Nur ambil untuk mengucapkan "Selamat Hari Ibu" untuk bonda tersayang di kampung dan tak lupa buat semua rakan blogger yang bergelar ibu.
 
"Sesungguhnya jasa dan pengorbanan seorang insan yang bergelar ibu tak mungkin akan dapat dibalas. Semoga Allah mempermudahkan segala urusanmu dan mengurniakan ganjaran terhebat buatmu di hari akhirat kelak. Amin."
 
Akhir kata, hingga berjumpa di lain masa. Insya-Allah.
 
 
 
 






Kredit gambar2 : Google image.


Tuesday, April 1

Doa Dalam Sujud

 
 
Kredit : paradiseewood (Akaun Youtube)
Moga kita semua dapat praktikkan dalam kehidupan seharian..
 

Sunday, March 30

Sekadar perkongsian : Bantulah mereka..


Kredit FB Dr Abu Anas Madani
(https://www.facebook.com/AbuAnasMadani)

Selamat bertugas buat rakan2 guru..

Selamat kembali ke sekolah buat semua anak didikku...

 

Saturday, March 15

Nasi Beriani Gam Daging


Nasi beriani gam daging Restoran Shahab Beriani House Taman Universiti, JB


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...