Sila klik link bawah...

Monday, June 11

Masterchef Cilik Guna Amway's Noxxa Pressure Cooker


Amway's Noxxa Electric Multifunction Pressure Cooker milik kakak Nur.. Ramai yang membeli periuk menggunakan kaedah main "kutu".. Jadi taklah terasa sangat.. Harganya pun boleh tahan tapi berbaloi membelinya.



Menu masa cuti yang lepas.. Sup tulang lembu..


Sebelum dimasak..


Sedia untuk dihidang...
Memang sekejap je rebus menggunakan mesin ni. Kena kumpul duit nak beli periuk ni..



Anak saudaraku yang rajin menolong.. 
Kalau ada rancangan Masterchef cilik nak je suruh dia join.. :D


p/s : Kalau rakan2 semua teringin nak cuba resepi Vegetable Beef Stew
bolehlah ke blog Kak Ida (koleksi1001resepi.com), klik di SINI
Kak Ida masak tak sampai setengah jam sahaja.. Jimat masa dan rasanya pun sedap..


14 comments:

  1. oohh..bagus ni..agaknya brape la regenya yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nor @ WC : Tak silap harganya RM695.. Berbaloi membelinya.. Masak daging dan tulang sekejap je.. Tak sampai 1 jam.. :)

      Delete
  2. ayu ada oven amway.. mmg berbaloi2...

    sambil beli, dapat wang kembali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu @ Citarasa Rinduan : Bagus tu Ayu.. Hmm kalau oven, Kak Nur dah ada.. So tinggal beli breadmaker je.. Nak beli yg oven Amway, harganya boleh tahan.. Investment yg baik untuk orang2 rajin macam Ayu, boleh tambah duit poket.. :)

      Delete
  3. salm nur..teringin le pulak nur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Acik Erna : Wslm kak.. Nur pun berkenan juga nak beli... Kena kumpul duit dulu.. :)

      Delete
  4. Tentu lembut dagingnya dan lebih enak. Kalau nasi Beryani tentu menjadi.

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum

    Cik/Puan Nur, tumpang ye... Seronok saya bila tgk org guna cooker ni :-)

    Saya dan isteri adalah dealer Amway yg sah. Kita org selalu jugak buat demo memasak gunakan presure cooker ni. Yg kita org selalu demo, memasak nasi beryani ayam dan jugak dodol. Beryani dlm 7 minit dah siap! Kalau dodol pulak, 30 minit aje! Kalau cara tradisional, mau ambik masa 8 jam utk masak dodol. Rasanya tetap sama sedap kalau kena resipinya :-)

    Kalau ada siapa2 yg berminat nak mintak kami demo gunakan pressure cooker ni di sekitar kawasan Lembah Klang, boleh la kumpulkan kawan2 lain yg berminat (dlm 2-10 org ke..ramai pun OK), then hubungi saya di 012-2990666. Jangan risau, kami tak paksa beli punya..hehehe... dapat bagi kami peluang utk demo pun dah kira satu rahmat.. bahan2 utk masakan, kami akan sediakan..you all just sediakan tempat aje :-)

    Terima kasih Nur & semua!

    ReplyDelete
  6. tulisla resepi dodol.nak try buat

    ReplyDelete
  7. saya pun dah beli noxxa pressure cooker . tak sabar nak cuba pelbagai resipi

    ReplyDelete
  8. saya pun dah beli noxxa pressure cooker . tak sabar nak cuba pelbagai resipi

    ReplyDelete
  9. Salam perkenalan..
    Sy adalah ahli sah amway...Klu ada yg berminat nak tgk demo masak guna pressure cooker ni, area Kedah @ nak beli, boleh contact sy. Penghantaran percuma ke seluruh negara
    tel no: 0194766571

    ReplyDelete
  10. Salam perkenalan..
    Sy adalah ahli sah amway...Klu ada yg berminat nak tgk demo masak guna pressure cooker ni, area Kedah @ nak beli, boleh contact sy. Penghantaran percuma ke seluruh negara
    tel no: 0194766571

    ReplyDelete
  11. Salam kenal,

    Saya nak tanya, kalau nak masak sup tulang dgn periuk noxxa ni kena guna function high pressure la kan? Berapa minit selalunya ya? Saya staff amway IT malaysia (bukan ibo) jadi saya ada redeem periuk ni guna point staff. Tapi masih belum guna :)

    Thanks ya!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...