Sila klik link bawah...

Thursday, February 18

Balik kampung...

Salam buat semua...
Apa khabar semua? Hampir seminggu tak update blog... Nur habiskan cuti sekolah ni kat kampung. Almaklumlah cuti sekolah lama... ambil peluang rehatkan diri dan spend masa dengan family pula... :)

Bekalan air di kg Nur kat Kluang dah pun dicatu disebabkan paras air di empangan Semberong merosot 40%... Maka terpaksalah Nur dan keluarga menadah air utk keperluan seharian.. Catuan air dibuat 2 hari sekali... SAJ dah pun bekalkan jadual utk makluman semua pengguna..

Hari ni Nur dah selamat tiba rumah di JB.. Alhamdulillah hujan turun juga petang tadi walaupun sekejap sangat... Pokok2 tepi highway habis layu dan gugur... gara2 cuaca sekarang yg panas.


Harap2 musim monsun ni cepatlah berakhir... tak lama lagi dah nak tiba hari sukan...
Tak dapat bayangkan, Nur & anak2 murid kena tempuh Kejohanan Sukan dalam keadaan cuaca yang panas terik ni...




8 comments:

  1. ooo kg nur kat kluang ye. kg ida kat bt pahat .. dekat je.. skrg ni mmg panas sgt kan.. terik pulak tu.. idapun tgh demam ni.. hope nur sihat2 je ya...

    ReplyDelete
  2. salam jumaat nur.
    hidup kita ni kalau tak makan boleh tahan lagi, tapi kalau takde air... huhu susah sangat rasanya kan.
    kakchik doakan bekalan air di sana semakin baik lepas ni.
    di rumah kakchik ni air tak pernah kena catu tapi ada juga sekali-sekala di waktu senja airnya kurang.

    ReplyDelete
  3. salam..eh nur kat kluang ke kat jb?ke kampung kat kluang?nape tak bgtau dtg kluang wuwuwuwuwu..kluang kat mana?

    ReplyDelete
  4. nur..kat kuantan pun mmg panas sgt..tapi mujur bekalan air disini jba phg dok catu lagi..fuh...dapat aiskrim,cendol,abc mmg sedap menyedutnya..hahaha

    ReplyDelete
  5. Eida : Yup.. my hometown di Kluang.. Sian Eida, musim panas memang senang kena demam.. Banyakkan minum air masak.. Nur Alhamdulillah sihat walafiat.. TQ ye..

    Kak Chik : Wslm Kak Chik.. Nasib baik la ada jadual catuan. Kalau tak susah juga...

    Kalau takde air.. semua kerja tergendala dibuatnya...

    Catlina : Wslm. Nur menetap di JB, kampung di Kluang. Sorry la tak beritahu.. Nanti Nur calling if balik kg lagi ye... :)

    ReplyDelete
  6. Eida : Yup.. my hometown di Kluang.. Sian Eida, musim panas memang senang kena demam.. Banyakkan minum air masak.. Nur Alhamdulillah sihat walafiat.. TQ ye..

    Kak Chik : Wslm Kak Chik.. Nasib baik la ada jadual catuan. Kalau tak susah juga...

    Kalau takde air.. semua kerja tergendala dibuatnya...

    Catlina : Wslm. Nur menetap di JB, kampung di Kluang. Sorry la tak beritahu.. Nanti Nur calling if balik kg lagi ye... :)

    ReplyDelete
  7. Eida : Yup.. my hometown di Kluang.. Sian Eida, musim panas memang senang kena demam.. Banyakkan minum air masak.. Nur Alhamdulillah sihat walafiat.. TQ ye..

    Kak Chik : Wslm Kak Chik.. Nasib baik la ada jadual catuan. Kalau tak susah juga...

    Kalau takde air.. semua kerja tergendala dibuatnya...

    Catlina : Wslm. Nur menetap di JB, kampung di Kluang. Sorry la tak beritahu.. Nanti Nur calling if balik kg lagi ye... :)

    ReplyDelete
  8. Kak Zieha : Rasanya musim monsun ni satu Malaysia alaminya.. Best betul kalau dapat pekena air cendol ke @ ABC..

    Harap2 musim monsun ni cepatlah berakhir..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...