Sila klik link bawah...

Monday, December 20

Edit Photo Contest



Salam.. Hari ni teringin pula nak join "Edit Photo Contest" anjuran adik Qaseh Dalia.

Syarat penyertaan :
1-Buat satu entry yang bertajuk "Edit Photo Contest" dalam entri tu ade pic kat atas tu ..Tak perlu letak pada sidebar (nak letak pun takpe) . Kemudian linkkan terus ke sini..

2-Followlah blog Qaseh

3-Apa yg perlu buat? Edit gambar ikut kreativiti masing2...
Terpulang nak edit gambar masjid, gambar pemandangan, gambar sendiri, gambar ramai2 atau gambar Qaseh pun takpe. letak gambar sebelum diedit n selepas di edit...dalam entry tu..
Kemudian beritahu guna software ape untuk edit tu pun, tapi JUJUR ok..AMARAN jangan guna gambar orang lain...!

4. Tag la kawan2..

5- Akhir sekali, tinggalkan link kat komen ni ye..
Hadiah yang ditawarkan merupakan hadiah top-up yang dirahsiakan jumlahnya. (tapi yang pasti pemenang lebih dari seorang)



Buat Adik Qaseh, ni gambar taruhan Kak Nur.

GAMBAR ASAL APUK
(masa ni muka ketat je..takde mood nak posing.. hehe)


GAMBAR SELEPAS DIEDIT MENGGUNAKAN PICHAKS.COM DAN PHOTOSCAPE

Taraaaaaaaaa.. Apuk dah menjelma jadi kelawar jadian... hehehe...
Lepas ni bolehlah terbang malam-malam datang melawat blog adik Qaseh nanti....


SOFTWARE YANG DIGUNAKAN

1. PHOTOSCAPE
(rasanya ramai yang dah pandai guna software percuma ni kan..)

Pada sesiapa yang teringin dan berhajat nak download PhotoScape, anda boleh klik di SINI


(memang seronok sangat, gambar asal anda boleh ditranformasi jadi gambar2 yang kelakar & melucukan..)



Tarikh tutup :
31 DISEMBER 2010

Pemenang akan diumumkan pada
8 JANUARI 2011

Nur nak tag siapa ye... Nur nak tag..
4. Kak Hazlin

p/s: Buat teman-teman yang kena tag, kalau anda sibuk tak mengapa... saje suka-suka..

11 comments:

  1. hehehe..
    tq tag akak
    nnt bebila akak try bayar hutang

    hehehe.. cute kucing tu..

    ReplyDelete
  2. huhu..tag kak sal yekkk
    trima kasih daun keladi..

    kreatifnya gambo kucing tu..bulat tul matanya..nak pinjam kucing tuh

    ReplyDelete
  3. salam..
    contest yang ni..
    akak tak janji tau.. sebab baru nak berjinak2 bab edit mengedit ni..
    apa2 pun terima kasih tag akak..

    ReplyDelete
  4. Buat Kak Hazlin,
    Your welcome kak.. Homework masa cuti.. Bila2 senang boleh la join.

    Buat Kak Sal,
    Sama-sama kak. Gambar tu saje suka2.. nak pinjam ke.. takut nanti tak terkejar pulak.. Nakal Apuk ni..

    Buat Kak Isza,
    Wslm. Sama-sama Kak Isza.. its ok kak.. Kalau free, bolehlah join..

    ReplyDelete
  5. wahhh.. kreatip la Nur... tahniah.... ;)

    ReplyDelete
  6. huikkk mentakutkan minatang nih...heheehe

    ReplyDelete
  7. wah pndinya akak edit pic ni...cik tom biasa gn photoscape...yg satu lg xpernah plk..boleh cuba pasni :)

    ReplyDelete
  8. hehheheh kratif gak nur mentransformerkan kucing comel tu.. terus jd garang

    ReplyDelete
  9. Buat Kak Yong,
    Tq kak.. Tapi tak boleh lawan Kak Yong..

    Buat Kak Ogy,
    Takut ke..?? hehe..

    Buat Cik Tom,
    Ala.. main klik je.. Semua org boleh buat.. senang sangat. Saje je Cik Tom, nanti bolehlah Cik Tom cuba lepas ni..:)

    Buat Eeda,

    Transform jadi kelawar.. Takut pulak kalau Apuk betul2 jadi garang.. hehe

    ReplyDelete
  10. salam singgah k.nur... tq juin n gud luck sory lah baru de mase melawat hehe...muahh

    ReplyDelete
  11. kak nur, thanx for the tag..huhu..i/allah if sempat nnt cik dya buat..nak kena godek2 software ni yang malas skit..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...