Sila klik link bawah...

Saturday, December 18

Survey.. mudah sahaja untuk dijawab...


Ini bukan Giveaway tapi ini survey, anjuran http://mahamahu.blogspot.com/
Sebenarnya tiada hadiah istimewa untuk pemenang. Tapi kerana nak mendapatkan penulis ingin hasil survey yg memuaskan, maka dia berbesar hati untuk bagi cenderamata kepada blogger yg sudi menyertai survey ini. Hanya 20 cenderamata kepada blogger yg bertuah sahaja yg akan terpilih nanti.

Syarat2nya adalah seperti di bawah :-

1) Hanya terbuka kepada yg memiliki blog sahaja dan warganegara Malaysia sahaja.
2) Terbuka kepada semua jantina, keturunan, bahasa dan juga jenis blog yg anda miliki.
3) Hanya 1 survey yg boleh dijawab untuk setiap 1 blog.
4) Tak perlu jadi follower http://mahamahu.blogspot.com.
5) Tak perlu Tag kawan2 blog anda.

Untuk cara menjawab survey adalah seperti berikut :-

1) Buat satu entry di blog anda dan masukkan jawapan survey mengikut no soalan yg telah diberikan sahaja. Hanya 1 jawapan untuk setiap 1 soalan yg akan diterima.
2) Sila tinggalkan link posting yg telah dibuat pada bahagian comment mana2 entry dalam blog ini. Ia adalah untuk memudahkan pengiraan servay yg akan dibuat nanti. 
3) Setiap minggu jumlah % servay akan dikeluarkan dan blogger boleh merujuk jumlah terkini servay tersebut di blog ini. 
4) Survey ini akan berlangsung sehingga 31 Disember 2010. Keputusan akhir survey yg lengkap akan dikeluarkan pada tahun baru nanti.

Soalan2 survey yg perlu di jawab dengan ikhlas. Sila pilih 1 jawapan untuk setiap soalan.

1) Apakah jenama telefon bimbit yg anda gunakan sekarang?
    a) Nokia
    b) iPhone
    c) Sony Ericsson
    d) Samsung
    e) LG
    f) HTC
    g) Blackberry
    h) Motorola
    i) CSL

2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
   a) Acer
   b) Hp
   c) Dell
   d) Lenovo
   e) Sony
    f) Apple
   g) Compaq
   h) Fujitsu
   i) Toshiba
   j) MSI

3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
    a) Nikon
    b) Sony
    c) Casio
    d) Canon
    e) Kodak
    f) Samsung
    g) BenQ
    h) Panasonic
    i) Olympus
    j) Fujifilm

4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?
    a) Streamyx
    b) P1
    c) Maxis
    d) Celcom
    e) Digi
     f) Yes
    g) Time
    h) Jaring
    i) U Mobile
    j) Tune Talk

5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
    a) Zara
    b) Padini/PDI
    c) CK
    d) AX
    e) Guess
     f) Adidas
     g) Levi's
     h) Prada
     i) D&G
     j) Romp
     k) Soda
      l) LV
     m) GAP
  
6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
    a) Starbuck
    b) Old Town White Cafe
    c) Mcdonald
    d) KFC
    e) Pizza hut
     f) Chiken Rice Shop
     g) Nando's
     h) Dunkin Donut
     i) Teppanyaki
     j) Sushi King
     k) Big Apple
     l) Secret Recipe 

7) Di manakah gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
    a) Tesco
    b) Jaya Jusco
    c) Giant
    d) Carrefour
    e) Pakson
    f) Clod Storage
    g) Mydin
    h) Metrojaya
    i) SOGO
    j) ISetan
    k) Ikea

8)  Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
    a) HotFM
    b) EraFM
    c) SuriaFM
    d) SinarFM
    e) HitzFM
     f) RedFM
    g) ThrFM
    h) FlyFM
    i) MuzikFM
    j) KlasikNasionalFM
    k) XFM
    l) IKIMFM
   m) MIXFM

9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
     a) TV1
     b) TV2
     c) TV3
     d) Ntv7
     e) 8TV
      f) TV9
      g) Astro Ria
      h) Astro Prima
      i) Astro Oasis
      j) Astro Citra
      k) Astro Warna
      l) Astro Ceria
     m) AFC

10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?
     a) Dunhill
     b) Burberrys
     c) Gucci
     d) Bvlgari
     e) Channel
     f) Calvin Klein
     g) Christian Dior
     h) Hugo
     i) Davidoff
     j) DKNY
     k) D&G
     l) Escada
     m) Estee Lauder
     n) Giorgio Armani
     o) Lacoste
     p) Lancome
     q) Tommy Hilfiger
     r) Versace
     s) Ralp Lauren

11) Apakah jenis bahan bacaan yang anda selalu baca?
     a) Remaja
     b) Media Hiburan
     c) Mangga
     d) Intrend
     e) Wanita
      f) Pesona Pengantin
     g) Hai
     h) Pa & Ma
     i) Maskulin
     j) Majalah PC
     k) Impiana
     l) Arena Bola Sepak
     m) Nona
     n) URTV
     o) Majalah Saji
     p) Mastika
     q) Novel

 
Anda hanya boleh pilih 1 jawapan sahaja untuk setiap soalan. Selamat menjawab kepada blogger2 semua dan terima kasih kerana sudi menjayakan servay ini. Semoga di masa akan dtg kita lebih bekerjasama dan maju jaya. 

Di harapkan dapat diwar-warkan kepada semua rakan2 blogger yg lain hanya untuk blogger sahaja.

Senang je kan... Hmmm jawapan Nur untuk soalan-soalan tu ialah :
1.       Nokia
2.       Acer
3.       Nikon
4.       P1
5.       Guess
6.       Secret Recipe
7.       Tesco
8.       SinarFM
9.       TV3
10.     Estee Lauder
11.     Mastika

2 comments:

  1. Terima kasih kerana sudi jawb servay ini... Jng lupa dptkan keputusan minggu pertama sudah berada di blog Mah@mahu..

    ReplyDelete
  2. Buat Mah@mahu,
    Sama-sama.. Saya dah jengah petang tadi.. Tq sebab sudi ziarah blog ni.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...