Sila klik link bawah...

Friday, July 22

Musim Buah


Salam buat semua,
Sedapnya dapat menikmati durian petang tadi. Tiba-tiba teringin pula nak menikmati buah ni setelah melihat ramai di kalangan rakan2 blogger yang membuat entri mengenainya.

 Kalau dulu sewaktu zaman kecilku, kami sekeluarga hanya perlu tunggu buah ni gugur di belakang rumah dan berpeluang mengutip buah durian di kebun ayah Nur. Jika tiba musimnya, memang tak putus2 memakan buah ini. Tapi sekarang, semuanya dah berubah.. Durian perlu kubeli dengan harga RM5 sekilogram. 2 biji dibeli dengan harga RM13. Puas juga makan.. Nasib la dapat isi yang manis dan tidak rosak.

p/s: Rakan2 suka ke makan buah durian??.. Lama juga tak merasa bubur kacang campur durian.. bila la dapat rasa menu ni.. isk isk..


6 comments:

  1. Assalamualaikum Nur...cantiknya isi durian tuuu, kat tempat akak belum bermusim lg, skrg durian mmg tgh mahal. Akak pun suka bubur kcg + isi durian..esp yg emak buat...

    ReplyDelete
  2. baru makan bubur kacang campur durian minggu lepas, adik ipar masak

    bila dah sejuk lagi best,..kan

    ReplyDelete
  3. salam nur.. sedapnya durian kat jepun ni mahal dan susah nak dapat durian ni sekarang..:)terima kasih lawat blog saya ye.. cuba buat mac tu ikut panduan yang saya beri tu InsyaAllah jadi

    ReplyDelete
  4. tak dapat makan durian lagi...huhuhu.ari tu survey durian kat pasar tapi mahal...

    ReplyDelete
  5. Alamak! buah kegemaran akak ni...aduhaiii...Nur sebut lagi bubur kacang campur durina...adoii mak...sedap tu...terliur akak...tambah lagi Ramadhan dah mula..salah satu di antara juadah berbuka nanti ye..

    ReplyDelete
  6. Buat Kak AZLINA,
    Waalaikummussalam kak. Memang sedap rasanya. Nur pun memang suka.. apatah lagi masakan bonda tercinta.

    Buat Kak ibuintan,
    Wah sedapnya kak.. eh sama.. Nur pun suka bila disejukkan.

    Buat Kak Juwita Jamaludin,
    Wslm kak. Sian akak kena beli dengan harga mahal. Nanti balik Malaysia makan puas2 ye.. Tentang mac tu, tak tahulah bila dapat membuatnya.. hehe

    Buat adrenalina,
    Tu la.. mahal pun akak beli juga. Tak tahan godaannya..

    Buat Kak UmmiRosma,
    Sorry la kak.. Saje menyebut, sebab belum dapat makan lagi.. :( Alangkah sedapnya kalau dapat makan bubur durian waktu berbuka nanti kan kak.. isk isk isk..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...