Sila klik link bawah...

Thursday, August 11

Video Pelajar Malaysia yang diserang di Kota London




Sedihnya bila melihat video pelajar Malaysia tajaan MARA, Asyraf Hazlan yang diserang di kota London semasa sedang dalam perjalanan untuk membeli juadah berbuka puasa. Untuk berita lanjut boleh baca di SINI.

Pada mereka yang bercadang untuk melancong di luar negara, boleh baca panduan dari pengalaman seorang blogger bernama Yatie, klik di SINI.

p/s: Berhati-hatilah kerana di mana-mana tentu ada penyeluk saku yang sedang mencari mangsa. Teringat pengalaman diri sendiri di samun pada tahun 2010. Mujurlah diri ini tak mengalami sebarang kecederaan.

4 comments:

  1. cerita2 begini memeranjatkan kita..

    klu ada anak2 bljr di sana tentu sentiasa kebimbangan yee..

    moga mrk dlm perindungan Allah,ameen

    ReplyDelete
  2. tk dpt bygkan perasaan ibu bapa dia kt sni..risau sntiasa..

    ReplyDelete
  3. Salam Nur cayang. Memang kita kena sentiasa berhati2 semasa kat negri org, kat negri sendiri pun sama juga. Syukur Along tak pernah mengalami peristiwa tak baik 5 thn dok London dulu walaupun senantiasa keseorangan sewaktu disana.

    ReplyDelete
  4. Buat Kak Sal,
    Memang kak.. Tentu jadi pengalaman ngeri buat mangsa. Kalau tengok wajah ayah dan ibu pelajar ni di TV nampak kesedihan. Nasiblah ada pihak yang beri mereka peluang untuk ziarah anak mereka di sana.

    Buat Mrs. Fiza,
    Betul tu Fiza.. Ibu bapa mana yang tak bimbangkan keselematan anak2nya.

    Buat Kak Alongroz,
    Wslm Kak Along.. Wah Kak Alongroz belajar di sana ye.. Syukurlah semuanya selamat.

    Abang Nur yg sulung pun pernah juga belajar di London, lama juga 6tahun. Mujurlah masa tu keadaan di sana aman, tiada rusuhan.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...