Sila klik link bawah...

Saturday, January 21

Picnik will be closing on April 2012


Gambar ni Nur edit menggunakan picnik.com


p/s : Alahai lepas ni dah tak dapat nak edit guna Picnik lagi.. 
 Ada sesiapa suka edit gambar guna Picnik?


16 comments:

  1. ye ke tutup :(...me pun suka guna picnik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Suzie,
      Yup.. Dah nak ditutup pada bulan April 2012 nanti.

      Delete
  2. kak nur, kita tak penah plak guna..jadi tak tau camne gayanya..hehe

    ni akak, tukar laa shoutbox tu...akak pakai FIBOX plak..
    senang je...
    ni nadia ada citer kat belog ...
    http://www.cikdya.com/2012/01/untuk-mereka-yang-malas-tulis-komen.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss Nadia,
      Oh ye ke.. senang je.. Tak susah pun guna Picnik. Cubalah.

      Ermm akak tak berminat nak guna Fibox.. Cukuplah satu chatbox ni. Lebih suka tengok rakan2 blogger komen pada entri. Maaf ye Nadia..

      Delete
  3. rasa nya dye cam cakap nak upgrade,,, tak tau la betol ke tak sebab tak paham sangat bhasa mat saleh power tu,, hek3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurmujahidah,
      Mungkin kot. Kak Nur baca pun tak habis. :)

      Delete
  4. takreti guna piknik. Biasa guna photoscape jeee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiza nurani,
      Tak susahlah fiza.. Cubalah. Memang ramai yang suka guna photoscape je.

      Delete
  5. Replies
    1. ShashaCahaya,
      Tak pastilah Shasha.. Mungkin nak upgrade agaknya.

      Delete
  6. dah lama x guna picnik.. selalu guna photoscape jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakyong,
      Nur pun jarang guna.. Photoscape lebih mudah.

      Delete
  7. salam nur..tak tau pun pasal picnik, akak hiasa guna photoscape jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nor @ whitecappuccino,
      Wa'alaikummussalam kak. Senang je kak, cubalah..

      Delete
  8. Ia adalah berita mengejutkan kerana saya pernah ada pengalaman mengunakan Picnik. Nampak gaya terpaksa beralih aplikasi seperti PhotoScape untuk proses edit gambar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara akubiomed,
      Saya pun dah lama tak gunakan aplikasi Picnik. Kebetulan saya terbaca pengumuman dalam laman web Picnik. Nampaknya kena guna Photoscape je untuk edit gambar. Photoshop saya tak pandai gunakan.

      Delete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...