Sila klik link bawah...

Sunday, February 5

Belajar Main Catur


Salam buat semua.
Tahun ni Nur memegang jawatan guru penasihat Kelab Catur. Nampak gayanya kenalah belajar main catur ni. Semakin bersemangat bila melihat anak2 muridku berlawan sesama mereka. Kalau suruh berlawan dengan cikgunya, confirm cikgunya kalah sebab cikgunya tak pandai main :)

p/s : Ada sesiapa yang tahu laman web atau blog berkenaan cara2 bermain catur, terutama untuk beginner ? Bolehlah kongsikan di ruangan komen. Terima kasih banyak.



11 comments:

  1. akak tak pandai main catur..tapi catur ni bagus utk tajamkan minda kan?

    ReplyDelete
  2. Akk pun tak pandai.. Permainan yang memerlukan kesabaran Dan fokas... Selamat bermain catur ye Cikgu.

    ReplyDelete
  3. assalam nir..acik pun tak pandai..dulu kalau beli papan catur ni..seronok tengok anak2 main je..maaf tak dapat tolong..anak acik je yang tau cari2 ni..

    ReplyDelete
  4. cheqna memang failed r kalau bab main catur ni =)

    ReplyDelete
  5. sy suka main catur ni..masa skolah dulu siap bawak catur magnet mini yg besar tapak tangan tu. sy pernah ajar kawan main catur, sampai last2 sy yg kalah dgn dia..suke sgt2..

    ReplyDelete
  6. akak sikit2 je pandai..huhu
    nur google je mmg byk..ada yg boleh main online

    ReplyDelete
  7. dulu main pun x serius.. skrg lagi la.. berzaman meninggalkannya.. hehehe

    ReplyDelete
  8. aslmkum nur.. akk pun tak pndai main catur ..tgok anak2 akk main tu cam sng jer.. baru2 ni ada catur bistari pulak.. yg ni boleh lah main jugak..

    ReplyDelete
  9. sorry, kak pun x pandai main catur,always kalah,hu,hu...

    ReplyDelete
  10. Boleh geng dengan anak bongsu ckLah, Nuha. Dia sedang giat berlatih di rumah cikgu penasihatnya sebelum pertandingan daerah. ckLah main dengan dia rasa nak nangis....baru mula dah kalah. Hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...