Sila klik link bawah...

Sunday, April 29

Menu-menu Santapan Bulan April


Muffin coklat baru bakar petang tadi.. Fresh from oven..
Guna tepung ready made dari kedai kek di Taman Universiti.. Hasilnya tidak mengecewakan..



Jemput makan semua..


2 minggu lepas, masak dadih guna brand "Happy Grass".. Banyakkan hasilnya..???
Ermm macam nak bisnes pulak... Tapi sebenarnya untuk makan sendiri je.
Nur suka tambah satu senduk serbuk Milo , bagi terasa rasa coklatnya..


Tak pernah guna brand lain untuk masak dadih.. mesti beli brand ni..



Sup ayam.. kegemaran suami tersayang..



Asam pedas ikan mayung.. My favourite dish.


Ayam masak kicap bercili.. juga kegemaran suami tersayang.



Sayur terung goreng belacan.. (bukan telur ye.. ) Sayur terung ni ter'overcook' pula.. tapi takpe, memang Nur suka masak macam ni..



Tetiba minggu lepas teringin masak jantung pisang. First time in my life, merebus jantung pisang. Rupanya tak sesusah mana pun.. Memang power bila dicicah dengan sambal asam.
Nak resepi sila rujuk blog Kak Ayu (Singapore)

Tq Kak Ayu..



Menu makan tengah hari kami dengan seorang tetamu.

Edited :

Nak jawab pertanyaan Saudara Johari. Dia tak kenal bagaimana rupa ikan mayung.

Ni rupanya ikan tu..


Kredit gambar : Forum Cari.com

Atau kalau nak tengok bila ikan tu dipotong2.. sila klik di SINI.



6 comments:

  1. Wah sedap-sedap semuanya mahu makan lebih 1 pinggan. :-)

    ReplyDelete
  2. yaAllah! semua sedap2! err taman universiti kat sini xde kedai kek pun..hehe
    telur goreng belacan tu xpenah plak dengar.. pastu lagi satu, ikan mayung tu ikan ape ye?

    ReplyDelete
  3. koleksi masak2 simple ni nur.. akk pun selalu masak camni 1 lauk n 1 sayur.. tak smpt nak msak yg berempah bagai.. campak2 siap terus makan.. sup ayam nur tu sungguh myelerakan.. pekene pulak dgn sambal kicap..

    ReplyDelete
  4. Assalam Nur,
    sedapnya akak tengok menu2 yang nur masak tu semua..
    all is my favourite tau..wah kalau dapat makan ni pasti bertmabah2 nasi ..lepas tu ratah2 aje lauk2 ni semua..uish kecur dah ni..terimaksih sudi mencuba menu jantung pisang tu ya..air asam tu sedap ..akak suka..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Nur..

    sesekali berkunjung ke sini, tuan umah sediakn menu yg sedap2 ..
    meriah gitu..
    sebenarnya seronok mengumpul masakan2 kita yee..
    klu pening2 nak masak, boleh refer balik..

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan Nur...
    banyak btl juadahnya...btl2 leh buka selera nie...:))

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...