Sila klik link bawah...

Monday, June 4

Bunga Siantan Putih

Salam buat semua,
Apa khabar semua? Nur masih dalam mood bercuti lagi. Kali ni, Nur ingin berkongsi bunga2 yang terdapat di rumah bonda yang satu lagi di Kluang.

Pernah dengar nama bunga Siantan Putih.

Inilah  bunganya..




Bunga ini ada beberapa khasiat. Anda boleh baca di SINI


Bunga siantan putih yang telah layu.. Maaf ye sebab Nur tak sempat nak mengambil bunga ini dalam keadaan sedang kembang mekar.


Pandangan sisi..


Kembang mekar..



Gambar ini diambil ketika awal pagi.


Cantiknya rama2 ni. 




Ini pokoknya. 


UPDATED (6 Jun 2012)


Gambar ini diambil pada tengah hari tadi (6 Jun 2012)


Bunga siantan putih.


6 comments:

  1. Kat sini pun ada pokok bunga ni, we call this plant species pokok bunga kembang semangkuk...mcm2 kaler ada...

    Baru tahu jugak ada khasiat pokok ni...

    ReplyDelete
  2. Semasa kecil saya suka cabut bunga dan hisap kemanisan.

    ReplyDelete
  3. wah cantiknyaa... saya pun baru tahu.. nice sharing

    ReplyDelete
  4. Aduhai dear..:)
    Cantik juga yaa bunga Siantan Putih..:)
    Bila tgk nama bunga ni..ingat dulu2..ada nama samaran Cik Sri Siantan..agaknya mesti ambil dari nama bunga nihh..:)

    ReplyDelete
  5. Salam Nur.pokok tu masa kecil dulu akk suka buat main....sambung buat rantai....hi..

    ReplyDelete
  6. Daun dia pun kelihatannya tak sama dgn daun siantan pink/merah yg biasa tu Nur. Cantiklah...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...