Sila klik link bawah...

Thursday, July 26

Ayam Pongteh Sentuhan Chef Florence



Nur masak 2 kotak dapat kuantiti seperti di dalam mangkuk di atas.


Nampak menyelerakan bukan.. Sedap.. :)





Ayam Pongteh
Hidangan yang dianggap masakan utama kaum Nyonya. Gulai ayam ini ditumis bersama gabungan kicap, potongan kentang dan cendawan kering yang disempurnakan dengan sedikit manisan. Sungguh enak dinikmati bersama sambal belacan.



Inilah produk myChef yang Nur telah cuba setelah menu cubaan pertama (Beef  Stroganoff with Brown Rice Pilaf sentuhan chef Zam) dan menu cubaan kedua (Beef keema masala sentuhan Chef Liza). [ boleh rujuk BLOG myChef  atau FB myChef ]

Teringatkan Chef Florence yang ceria ketika majlis makan malam GA Kak Ida tempoh hari.
Ini gambar dari ENTRI LEPAS.


Gambar kenangan bersama Kak Ida, Chef Ezani dan Chef Florence.

Ok, tinggal beberapa minit lagi kita akan berbuka.
Selamat berbuka semua.

Wassalam.

20 comments:

  1. tak pernah jumpa lagi produk mychef ni. ke kena beli kat mana ye..kalau ada yang instant macam ni senang keje sikit. orang baru belajar masak pun boleh buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuwairani Ismail @ Nani : Nani boleh rujuk di blog myChef :

      http://www.mychefreadymeals.com

      Penyediaan memang mudah dan cepat.. :)

      Delete
  2. wah nampak sedap tu kak...nak cikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salmi Khairil : Memang sedap.. Dah habis la.. sorry.. :D

      Delete
  3. Replies
    1. Errah : Rasa ni macam masakan ala2 Cina.. Tak pandai nak describe la.. Tapi yang penting sedap.. :)

      Delete
  4. 1st time dgr nama menu ni...nampak sgt menyelerakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aleyn : Akak kena cuba dan rasa dahulu.. Pada Nur, memang sedap.. :)

      Delete
  5. cam teringin dni nak beli. serius :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ardini Humaira : Dni kena beli dan cuba rasa sendiri.. :)

      Delete
  6. jgn teringin beli je...kat giant skrg murah....huhuhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara Nizamthohar : Kena beli dan rasa sendiri.. :) Selain Giant, myChef ada dijual di pasar raya lain seperti Tesco, Carrefour dan Cold Storage..

      Delete
  7. Assalamualaikum Cikgu..

    Masakan nyonya ni mmg sedap kan?

    p/s.. Minta maaf Cikgu.. Kebelakangan ni kakya kekangan waktu berblog walking.terima kasih sentiasa sudi menjenguk kakya selalu.

    Salam Ramadan buat Cikgu sekeluarga ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ya @ Deru Ombak : Waalaikumsalam Kak Ya.. Sedap kak, akak kena cuba.. Tak mengapa, Nur faham. Sama2.. Kalau ada masa Nur suka jenguk blog akak.. Salam Ramadhan juga buat akak sekeluarga. :)

      Delete
  8. Lin dah rasa ayam pongteh ni. Mmmg sdap tapi kurang pedas skit so Lin bubuh cili sikit. Huhuhu~selera lain-lain kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suzlin : Boleh ubahsuai ikut selera masing2.. Kak Nur suka rasa dia.. Makan panas2, memang umphhh.. Sedappppp.. :)

      Delete
  9. Err, walaupun MIL akak pun macam Chef Florence tu, tapi kami tak berapa makan ayam pong teh. kami prefer sambal belacan..hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aziela : La ye ke.. Baru Nur tahu.

      Hmmm Nur pun suka makan sambal.. Tak kisah sambal apa.. Janji ada sambal.. :D

      Delete
  10. Nampak menyelerakan tentu bertambah nasi. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara Azrin @ AkuBiomed : Jika tak makan dengan nasi pun boleh, memang menyelerakan.. Kena cuba dan baru tahu rasanya.. :D

      Delete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...