Nur masak 2 kotak dapat kuantiti seperti di dalam mangkuk di atas.
Nampak menyelerakan bukan.. Sedap.. :)
Ayam Pongteh
Hidangan yang dianggap masakan utama kaum Nyonya. Gulai ayam ini ditumis bersama gabungan kicap, potongan kentang dan cendawan kering yang disempurnakan dengan sedikit manisan. Sungguh enak dinikmati bersama sambal belacan.
Inilah produk myChef yang Nur telah cuba setelah menu cubaan pertama (Beef Stroganoff with Brown Rice Pilaf sentuhan chef Zam) dan menu cubaan kedua (Beef keema masala sentuhan Chef Liza). [ boleh rujuk BLOG myChef atau FB myChef ]
Teringatkan Chef Florence yang ceria ketika majlis makan malam GA Kak Ida tempoh hari.
Ini gambar dari ENTRI LEPAS.
Gambar kenangan bersama Kak Ida, Chef Ezani dan Chef Florence.
Ok, tinggal beberapa minit lagi kita akan berbuka.
Selamat berbuka semua.
Wassalam.
tak pernah jumpa lagi produk mychef ni. ke kena beli kat mana ye..kalau ada yang instant macam ni senang keje sikit. orang baru belajar masak pun boleh buat.
ReplyDeleteNuwairani Ismail @ Nani : Nani boleh rujuk di blog myChef :
Deletehttp://www.mychefreadymeals.com
Penyediaan memang mudah dan cepat.. :)
wah nampak sedap tu kak...nak cikit
ReplyDeleteSalmi Khairil : Memang sedap.. Dah habis la.. sorry.. :D
Deleterasa macammana ayam tu kak
ReplyDeleteErrah : Rasa ni macam masakan ala2 Cina.. Tak pandai nak describe la.. Tapi yang penting sedap.. :)
Delete1st time dgr nama menu ni...nampak sgt menyelerakan
ReplyDeleteKak Aleyn : Akak kena cuba dan rasa dahulu.. Pada Nur, memang sedap.. :)
Deletecam teringin dni nak beli. serius :D
ReplyDeleteArdini Humaira : Dni kena beli dan cuba rasa sendiri.. :)
Deletejgn teringin beli je...kat giant skrg murah....huhuhhu
ReplyDeleteSaudara Nizamthohar : Kena beli dan rasa sendiri.. :) Selain Giant, myChef ada dijual di pasar raya lain seperti Tesco, Carrefour dan Cold Storage..
DeleteAssalamualaikum Cikgu..
ReplyDeleteMasakan nyonya ni mmg sedap kan?
p/s.. Minta maaf Cikgu.. Kebelakangan ni kakya kekangan waktu berblog walking.terima kasih sentiasa sudi menjenguk kakya selalu.
Salam Ramadan buat Cikgu sekeluarga ye..
Kak Ya @ Deru Ombak : Waalaikumsalam Kak Ya.. Sedap kak, akak kena cuba.. Tak mengapa, Nur faham. Sama2.. Kalau ada masa Nur suka jenguk blog akak.. Salam Ramadhan juga buat akak sekeluarga. :)
DeleteLin dah rasa ayam pongteh ni. Mmmg sdap tapi kurang pedas skit so Lin bubuh cili sikit. Huhuhu~selera lain-lain kan.
ReplyDeleteSuzlin : Boleh ubahsuai ikut selera masing2.. Kak Nur suka rasa dia.. Makan panas2, memang umphhh.. Sedappppp.. :)
DeleteErr, walaupun MIL akak pun macam Chef Florence tu, tapi kami tak berapa makan ayam pong teh. kami prefer sambal belacan..hehehehhe
ReplyDeleteKak Aziela : La ye ke.. Baru Nur tahu.
DeleteHmmm Nur pun suka makan sambal.. Tak kisah sambal apa.. Janji ada sambal.. :D
Nampak menyelerakan tentu bertambah nasi. :-)
ReplyDeleteSaudara Azrin @ AkuBiomed : Jika tak makan dengan nasi pun boleh, memang menyelerakan.. Kena cuba dan baru tahu rasanya.. :D
Delete