Sila klik link bawah...

Tuesday, July 24

Menu Iftar 4 Ramadhan 1433H


Salam buat semua,
Apa khabar semua? Hari ni, buat pertama kalinya Nur membeli di PARAM @ Pasar Ramadhan. Petang tadi Nur stay-back di sekolah untuk menyiapkan fail2 panitia untuk pemantauan audit ISO. 7 fail perlu dikemas kini dan due datenya ialah hari esok. Banyak lagi yang perlu dibereskan. Moga sempat menyiapkan semuanya pada hari esok.  Disebabkan kesuntukan masa dan badan yang letih, maka hari ni hanya membeli juadah di pasar Ramadhan sahaja.



Menu pilihan, nasi kerabu..
Boleh tahan sedap juga..


Ah apa sudah jadi.. Sangat mengecewakan, nak tahu kenapa..  memang hampa sangat sebab taufufa yang Nur beli dah basi... Ralat benar dengan sikap segelintir penjual2 di pasar Ramadhan yang kurang peka dan sensitif dengan isu ni.. Janganlah anda menjual makanan yang dah basi kepada pelanggan anda. Apakah perasaan anda jika perkara ini berlaku pada diri anda sendiri? Renung-renungkan.. Moga kejadian yang sama tidak berulang lagi.

Pada rakan2 blogger lain, diharap lebih berhati2 kerana banyak kes2 kecurian, klik di SINI  untuk membaca.

Ok jumpa lagi semua.

Salam Ramadhan.




6 comments:

  1. slm Kak Nur...QH baln posa ni beli aje...kalau cuti xla...tp stakat ni lum lgi terkena mcmtu lg...mknan basi...tp kena hati2 jugak...bkn kita tau dah basi ke blum...dh spi umh baru perasankan...

    ReplyDelete
  2. Ish...ish...tak baik kan peniaga sebegini.Erm...berniaga tak berkat taw..huhu

    ReplyDelete
  3. mungkin peniaga tu tak tahu atau buat2 tak tahu, urmmmm

    ReplyDelete
  4. Salam Cikgu Nur..
    Kakya singgah sahur ni..

    Selamat berpuasa buat Cikgu sekeluarga.. :)

    ReplyDelete
  5. saya pun kalau nak p bazaaar pasti nak cari nasi kerabu... lama dah tak makan nasi faveret tu.. ehehe

    ReplyDelete
  6. Saya sudah jarang ke bazar Ramadan apabila pernah terkena. :-(

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...