Sila klik link bawah...

Sunday, September 23

Kenangan Open House Raya

 
Juadah yang dihidangkan oleh Kak Heza, rakan sejawat Nur semasa open house di rumahnya pada bulan Syawal yang lepas. Soto tu dimasak sendiri oleh suaminya lengkap dengan begedil daging. Soto tu dibuat menggunakan rempah buatan sendiri. Bukan pakai rempah peket tau... Memang dah boleh buka kedai makan.. :D
 


 
Kakak Nur menghidangkan mee hailam sewaktu makan malam di rumahnya.
 
 
 
Orkid hidup di dalam rumah Kak Heza.
 

 
 Ini pula gambar pokok lavender di rumah Aida, rakan sejawat Nur semasa jamuan open house di rumahnya.


Pandangan dekat pokok lavender yang hidup subur di ruang kecil halaman rumah Aida dan Omar. Di depan rumah ada pokok pulasan (sedang berputik), belimbing besi, nangka dan durian. Lupa pula nak snap gambar. Ibu bapa Aida rajin bercucuk tanam. Untung Aida...
 

 
Tertarik dengan warna bunga ni. Nama pokok ni memang tahu. Warna terang dan ceria je.
 
 
p/s : Apa aktiviti rakan2 hari ni? Tentu rakan2 blogger bersantai bersama keluarga di hujung minggu.
 
SELAMAT BERHUJUNG MINGGU.
 
 Nota kaki : Semalam Nur baru edit blog masakan kepunyaan sendiri.
Maaf ye sebab belum banyak resepi lagi. Baru nak bertatih..
Ini LINKNYA

11 comments:

  1. Aslmkm Nur. Seronok nya berhari raya ya. Along tak sempat nak snap gambo2 beraya. Nak update blog pun yg mana dapat jer ni.... Salam sayang dari Along....mmmmuah2!

    ReplyDelete
  2. Guna rempah buatan sendiri tentu lebih sedap masakkannya.

    ReplyDelete
  3. Apa yang saya perasan ga,bar yang diambil oleh Nur semakin natural. Nampak cantik.

    ReplyDelete
  4. yum yum sedapnyer juadah tu... pandai hband dia bt soto tu yer... hehe

    ReplyDelete
  5. assalam Nur..kalau dah minat menanm..tak perlu kawasan yang luas kan..hidup subur pulak tu..

    ReplyDelete
  6. sedapnya gambar juadah yang di atas sekali tu... memang berselera kalau makan. siap menambah lagi...

    ReplyDelete
  7. akak pun pernah buat soto masa jemput jiran2..

    skrg terasa nak makan soto lagi apb melihat hidangan di blog nur..

    ReplyDelete
  8. Bestnya open house...makan free opkoz best. Ha ha...cantiknya orkid dan lavender tu...

    ReplyDelete
  9. aslmkum nur..jln2 ptg ahad.. soto menu fav musim raya .. mana2 pun jumpa soto.. klau ada begedal mmg lah bertambah sedap kan..

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum nur...seronok nyer pi rumah terbuka dpt rasa makanan yg sedap2...:)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...