Sila klik link bawah...

Friday, October 12

Jom jadi orang yang kreatif

 
Botol plastik boleh dipotong menjadi penyodok sampah. Kreatif kan...
 

 
Tak pernah terfikir yang tembikai akan diukir sebegini rupa...
 

 
Salah satu kegunaan botol plastik.
 
 
 

 
Frame gambar daripada sudu plastik.
 

 
Lampu menarik daripada botol plastik dan sudu plastik.
 
 
 
 
p/s : Pernah ke rakan2 gunakan bahan2 terbuang ni...?? Sila tinggalkan komen ye...

15 comments:

  1. kreatifnya...kadang ada benda2 yg boleh dikitar semula dan nampak cantik sekaligus dpt menjimatkan perbelanjaan...nnti akak belajar yee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sal : Betul tu kak.. Kadang2 kita tak terfikir pun.. Orang yg kreatif memang boleh hasil macam2 idea..

      Delete
  2. Kreatif sgt suka yg simpan pasta tu

    ReplyDelete
  3. tima kasih sudi singgah blog saya .... saya pun suka tang simpan pasta tu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mayang Abdul Razak : Sama2 kak.. Nanti akak cuba ye..!

      Delete
  4. Baru minggu lepas abang ipar kakak, sepupu dia bagi goodie pada budak yg ikut parents ke jemputan diberi jajan masuk dalam plastik tapi tutup guna tutup botol yg Nur tunjuk tu. Ok juga sebab ketat so keropoknya pun tak lemau. Meamgn kreatif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zakie : Oh ye ke kak.. Kebetulan pula..♡

      Delete
    2. Kak Zakie : Oh ye ke kak.. Kebetulan pula..♡

      Delete
  5. pernah la jugak....buat frame daripada sarung kaset dulu....tp ni mmg kreatif ni yang botol tu mcm nk try buat jugak je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aishah Jahirah : Wah kreatifnya Aishah.. Dah cuba tunjuk akak ye..

      Delete
  6. Menarik. Tidak tak pernah terfikir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara Azrin : Memang menarik untuk dicuba..

      Delete
  7. kreatifnya...tingin nak buat lampu plastik..lawa

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...