Sila klik link bawah...

Friday, November 9

Sedapnya Crepe Durian


Rakan2 pernah makan crepe durian? Kadang2 orang panggil "bantal durian". Memang tengah laris dan jadi bualan hangat sekarang. Kat mana ada sahaja yang pos mengenainya..
 


Ini rupa isi di dalam crepe durian ni..
 


Crepe durian.. Memang sedap... Dah lama teringin nak makan. Akhirnya kerani pejabat sekolah Nur yang pandai membuatnya.. Apalagi ramailah yang tempah termasuklah diriku.. :)
Harganya RM10 untuk 6 ketul. Memang tak puas makan.. Lajuuu je masuk mulut.. Yummmyyy...

 
Pada sesiapa yang ingin mencuba dan belajar step by step membuat crepe durian di blog Ana Suzana boleh klik link berikut : Tutorial Crepe durian.
 Anda juga boleh jenguk blog Kak Azlita Aziz, crepe durian dia memang menggoda.. :D
Katanya selain buah durian, anda juga boleh ganti dengan buah-buahan lain seperti mangga (macam kat blog Qaseh Honey) kiwi dan jagung dalam tin.
Boleh juga jenguk blog Kak Zu dan blog Kak Wan

p/s : Nur tak berapa nak rajin nak buat, so order je.. Rakan2 cuba tau.. 

12 comments:

  1. mmg sedap kak. kita pun addicted (^______^)" makan skali mmg xcukup.

    http://suzlinazreena.blogspot.com/2012/10/new-addiction-durian-crepe.html

    ReplyDelete
  2. mengidam ni...tapi x dapat lagi.huhu

    ReplyDelete
  3. menjadi sebutan rmai kini...nk kena cari ni...;)

    ReplyDelete
  4. fofular betul crape durian la ni... banyak betul kenkawan dok post kat FB. Tak pernah rasa pun

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap. Sekarang ini musim durian kalau ada resepi boleh cuba dihasilkan. :-)

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum nur....sedapnya bila tengok crepe durian tu...:)

    ReplyDelete
  7. nak kena cuba jugaklah resepi durian crepe yg tgh hot ni :)

    ReplyDelete
  8. assalam nur..acik belum cuba..tadi ada yang jual..4.50 2 bantal je..malas lak acik nak beli..

    ReplyDelete
  9. knp nmpk mcm sedap jekkkk... x pernah mkn ni. nur, kat kedai ada jual x ye?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...