Sila klik link bawah...

Tuesday, October 12

Cuti-cuti di Melaka (Part 1)

Salam..
Jelajah jalan-jalan cari makan Nur membawa kami ke Melaka.. Sebenarnya kami bercuti di sana ketika bulan puasa yang lepas. Kalau singgah di Melaka, kami mesti singgah untuk makan asam pedas Melaka yang menyengat... iaitu Kedai Asam Pedas Hj Hamzah di hadapan Pasar Borong Melaka. Boleh dikatakan setiap kali kami ke sana, kami mesti singgah untuk makan di sini.

My favourite menu... Asam pedas tetel.



Makan bersama nasi putih & telur masin.





Hari kedua kami di Melaka, kami tetap makan di kedai yang sama.. hehe :)





Masa ni suami Nur menjamu kawan-kawannya yang datang dari KL dan bertemunya atas urusan kerja untuk merasa penangan asam pedas di kedai ni. Mereka order asam pedas telur ikan. Tengok tu sampai 3 mangkuk.. :)



Kedai Hj Hamzah ni berhadapan Pasar Borong Melaka..
(Gerai no. 7)
Pada peminat asam pedas, tak rugi anda makan di kedai ni kalau berkunjung ke Melaka.

6 comments:

  1. asam pedas melaka or muar mmg mabeles... terliur tgk la gambo2 nur ni...

    ReplyDelete
  2. salam nur, alamak bestnye menu....yg paling best dpt gi cuti2 mesia kan :)

    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  3. salam nur..ni tak boleh jadi ni..kalau gi melaka insyallah nak terjah kedai ni..

    ooo kamu pun dapat snap gambar angkasawan kawin ek..

    ReplyDelete
  4. Buat Eida..
    Memang sedap sangat.. Asam pedas kat kedai ni tak guna lada hitam. Memang mengancam.. Patut cuba kalau ke sana nanti.

    Buat Kak Yan,
    Wslm kak.. Menu wajib kalau singgah di Melaka. Cuti nak tenang2kan diri. Tak sabar Nur nak tunggu cuti sekolah.. :D

    Buat Kak Ina KL,
    Wslm Kak Ina. Best Kak Ina, tak rugi makan kat sini. Kalau dah ke sana, maklumlah kat kita ye. Kirim salam kat wife Hj Hamzah yg sangat peramah.. Pandai tarik hati pelanggan.

    Tentang gambar angkasawan tu, snap masa tengah tengok depan tv hehehe..

    ReplyDelete
  5. sedapnyer tengok asam pedas neh cik NUr...aduhh...dah meleleh dah air liur neh rasenyer...kelaparan plak..huhu

    ReplyDelete
  6. asam ppedas melaka..memang pergghhh....selalu juga makan di situ...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...