Sila klik link bawah...

Tuesday, June 7

Balik Kampung

Salam buat semua,
Semalam Nur telah selamat tiba di kampung halaman. Perjalanan agak lama juga kerana keadaan jalan agak sibuk. Sempat juga singgah di hentian Ayer Hitam untuk membeli sedikit ole-ole untuk ibu dan ayah tercinta.

Cantik pemandangan ni..


Syukurlah akhirnya selamat sampai di kampung

Sebahagian daripada barang2 yang dibeli di hentian Ayer Hitam.
Lama tak makan candi kelapa ni.. sedapnya..

Frozen food yang dibawa dari JB.


Hadiah dari suami Nur buat ibu mertua tersayang.

Hadiah daripada suami Nur buat ayah mertuanya sempena Hari Bapa dan Hari Lahir ayah Nur pada 10 Jun yang akan datang.


 Nilah kek marble oren yang Nur bawa dari JB. Ibu Nur memang suka kek ni dan sememangnya dia agak terkejut bila dapat tahu Nur yang bakar kek ni kelmarin hehehe..
Rupa boleh tahan.. tapi ada yang perlu diperbaiki.. Takpe lagipun cubaan pertama...

Ok, jumpa lagi nanti. Wassalam.

4 comments:

  1. Bestnye balik kampung...kek marble tu gebu apa...nampak sedap. Candi kelapa ni sejenis biskut ke Nur?

    Take care there...ambik pics kat kampung yea..nak tengok suasana kat sana :)

    ReplyDelete
  2. Dulu popular candy kelapa ini. Ada juga emak saya buat untuk makan anak beranak

    ReplyDelete
  3. bnyk brg2 yg dibawa.kek pun ada.

    sesekali balik kg n jumpa keluarga..terubat rasa rindu..

    ReplyDelete
  4. Buat Kak UmmiRosma,
    Hehe.. bolehlah tahan rasanya.. (isk terpuji diri sendiri pulak). Candy kelapa tu bukan biskut, tapi diperbuat daripada kelapa parut..
    Cuba akak try link ni.

    http://www.myresipi.com/top/detail/1683

    Nanti Nur ambil gambar ye kak.. Kampung Nur biasa je..

    Buat Saudara akubiomed,
    Orang dulu2 memang suka buat candy kelapa ni..

    Buat Kak Sal,
    Betul tu kak.. Sesekali balik kampung dapatlah juga melepaskan rindu dengan ahli keluarga yg lain.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...