Sila klik link bawah...

Friday, June 10

Kenangan waktu di kampung

Salam buat semua,
Selamat pagi semua. Tinggal 3 hari sahaja lagi cuti sekolah akan berakhir. Baki cuti yang ada banyak perkara2 yang perlu dibereskan. Kalau bagi budak2 kecil inilah masanya mereka nak bersantai. Tengoklah aktiviti anak2 saudara Nur bila malam menjelang.

Nabil.. suka pose buat gaya manja.. perasan cute.. Pantang nampak kamera..

Kalau buka laptop, tekun mengadap game online dengan dipantau oleh mak saudaranya.

Tekun masing2 mengadap skrin laptop tu..

Ini Zahra.. sibuk nak belajar buat blog.. Semalam baru belajar dengan makciknya.

Iky.. peminat game Ninja Saga..

Zameel.. suka menolong ayah..

Zafry.. berbulu mata lentik..

Tapai pulut dibungkus dengan daun getah..
Pertama kali melihat tapai dibungkus sebegini rupa.

Tapai pulut.. sedapnya..

Macam2 jenis pisang ada kat rumah..

Buah sukun pun ada..

Menu makan tengah hari semalam.. Soto dengan begedil kentang..


Lauk kenduri malam semalam.


Ada masa Nur cerita lagi...
Ok jumpa lagi ye.. Wassalam.


10 comments:

  1. Pagi Nur,

    comelnya anak2 nur...wah lauk kenduri buat kak nur lapar dipagi hari yg mendung ni...uwaaaaa!!!tergulik2 ni nangis...hehe

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nengok tapai pulut tu nur..post la sikit ke Pontian..terliur dah nie..slurrp..

    ReplyDelete
  3. Nur, lagi something new to akak....pulut tapai bungkus dgn daun pokok getah! Tak sangka daun pokok getah boleh digunakan selama ini. Kalo kat sini tapai dpt dibunkus dgndaun pucuk(sperti daun kelapa) daun simpur atau daun pisang. alahai sedap soto tu..........

    ReplyDelete
  4. Kasih sesama keluarga tidak dapat nak dipisah. Makanan di rumah juga tak sama dgn yg dibeli....

    ReplyDelete
  5. salam...
    seronoknye dpt blik kg ye kak nur...
    qaseh br balik dr bercuti.. penat sgt2..tp seronok gak
    lama lg kak nur kat kg.. lg lama lg dpt mkn mcm2 masakan mak kan..

    ReplyDelete
  6. Saya peminat pulut tapai tapi kali pertama melihat pulut tapai dibalut dengan daun getah

    ReplyDelete
  7. meriahnya makanan.. seronok dok kg yer

    ReplyDelete
  8. Buat Kak Nuridah,
    Kak, itu anak2 saudara Nur.. Nur masih belum ada anak lagi.. :(

    Alahai siannya kat akak.. jangan la nangis.. hehe..

    Buat Kak Riezanie,
    Hi Kak Zanie, alahai kak.. camne nak pos.. Lauk tu tak tahan la. hehe..

    Buat Kak UmmiRosma,
    Nur pun pertama kali nampak tapai dibalut dengan daun getah.. Takpe kita sama2 belajar benda baru.. :)

    Buat Kak Zakie,
    Betul tu kak.. Nur setuju sangat..

    Buat qaseh suci,
    Wslm.. Memang seronok qaseh bila dapat pulang ke kg.. Terubat rindu pada keluarga dan dapat merasa masakan bonda yg sedap2.

    Buat Saudara akubiomed,
    Saya pun pertama kali melihatnya juga.. :)

    Buat Kcek chun,
    Memangseronok... Meriah..

    Buat Kak Yong,
    Terima kasih kak..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...