Sila klik link bawah...

Thursday, October 27

Air Terjun Gunung Lambak (Part 2)








Ya Allah.. tenang sungguh fikiran tatkala melihat air yang mengalir. Sungguh mendamaikan...



5 comments:

  1. mmg tenang je tgk pics tu. cantik kan permandangan ciptaan Allah ni.

    ReplyDelete
  2. Cantik gambar yang tenang ni..

    Tapi kalau shutter speed dia bagi perlahan kan, lagi bagi effect pada air terjun tuh...don't forget to use tripod...

    Selamat bergambar!

    ReplyDelete
  3. Gunung lambak ni kat mana Nur-nba....kat kluang ke....saje bertanya....kalau kat Kluang...kak cek pernah daki gunung ni masa kekecik dulu...berpuluh tahun dulu...sekitar tahun 1976 cam tula kalau tak silap...tapi masa tu tak la cantik cam ni...kalau betul ni gunung lambak yg sama...nostalgia...terkenang zaman kak cek kekecik dulu...dok kat kluang....

    ReplyDelete
  4. Kalau panjang shutter speed akan nampak lebih cantik. Kalau pendekkan shutter speed nampak air akan statik tapi cantik lagi kalau shutter speed dipanjangkan

    ReplyDelete
  5. Buat Kak anisalya,
    Kalau dapat melihat sendiri, akan lebih puas..

    Buat Saudara Daddy Cool,
    Erm saya memang tak bawa tripod dan belum mahir teknik mengambil gambar. Rasanya kena pergi kursus dulu baru hasilnya akan lebih memukau.. Bilalah tu agaknya?? Terima kasih atas cadangan dan tips..

    Buat Kak Cek,
    Panggil Nur saje... Memang dah betullah tu kak. Tak salah lagi. Alahai.. rupa-rupanya Kak Cek dah daki Gunung Lambak ni sebelum Nur lahir lagi. Memang dah lain kak.. banyak perubahan. Dah semakin cantik dan ada chalet untuk penginapan.

    Buat Saudara akubiomed,
    Ermm saja guna lens biasa je.. (Memang banyak lagi yg saya kena belajar.. actually tak faham pun istilah2 tu... maaf ye)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...