Sila klik link bawah...

Friday, October 28

Beriadah di Gunung Lambak (Part 3)



Masih jauh lagi perjalanan untuk sampai ke puncak..


Singgah sekejap di anak sungai.. Naqiu macam nak mandi je.. Nasib sempat tahan dia..
Erm kalau nak tau air sungai ni sejuk betul macam air batu..



Cantikkan...


Pergh..curam juga.. Kakakku dan anaknya dah pun sampai atas.. Macam mana ni..
Nur kena hati2 sebab keadaan tanah agak licin.



Sempat juga bergambar di pertengahan jalan. Tarik nafas panjang2 untuk menghilangkan lelah..



Sekali lagi.. laluan berliku... Oh tidakkkkkkkkkkkkk...... Nasib baik ada besi pengadang... Bolehlah jadi tempat berpaut ketika mendaki. Seandainya tak berhati2 boleh tergelincir.



Laluan di celah2 akar pokok..




Mentari dah pun memancarkan sinarannya.. Ketika ni lebih kurang jam 11 pagi.





Tengoklah ni... tapak kasut siapalah yang tanggal.. Alahai... Kesian sungguh nasib orang yang tercabut tapak kasut ni kan.. :)




Bersambung lagi..

(Kenapalah line internet slow sangat ni.... banyak lagi gambar nak upload..)

3 comments:

  1. Tetiba teringin lak nak kesana..:D

    ReplyDelete
  2. Salam Nur cayang. Rajin nya gi jungle trekking. Along dah tua2 ni tak daya tul nak memanjat bukit. Baru minggu lepas kena gi rainforest tapi kita skip jungle trekking, buat aktiviti air jer...hehe.

    ReplyDelete
  3. Buat Kak cek,
    Jomlah datang sini.. Nanti contact Nur ye.. Boleh jumpa Kak cek.. :)

    Buat Kak Alongroz,
    Wslm Kak Alongroz.. Saje kak, penuhkan waktu lapang. Cuti sek tak tahu nak buat apa.. Memang tak larat juga, tapi sesekali apa salahnya kan.. Kak Alongroz ke hutan mana tu??

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...