Sila klik link bawah...

Tuesday, December 6

Makan Malam di Snacks & Smoothies, Nusa Bestari

Salam buat semua,
Masih ingat lagi makan malam yang ditaja oleh abang Nur tempoh hari. Rujuk ENTRI INI. Nur tiba agak lewat sedikit kerana terperangkap dalam kesesakan lalulintas. Lain benar jalan nak ke Nusa Bestari, hampir sesat dibuatnya. Kebetulan keadaan jalan licin maka tak beranilah nak bawa kereta dengan tergesa-gesa. Dalam perjalanan ada kemalangan melibatkan motosikal berkuasa tinggi milik warga Singapura dengan van perodua Rusa di Jalan Skudai. Lagilah risau dibuatnya.

Nak tahu apa menu yang diorder malam tu.. Jom lihat gambar.

Lamb chop

Apple crumble


Masing2 khusyuk menikmati hidangan

Sempat bagi pose untuk mak saudaranya.

Adik Humaira, Huda.

Sepet benar mata Humaira ni.. Suka menyakat dia.. Makin besar makin comel pulak.


p/s : Hari ni "mood" rajin nak edit gambar guna Photoscape.. Selalunya cuma letak watermark je. Siapa kat sini yang suka edit gambar?? Anda guna sofware apa ye?


14 comments:

  1. Salam Nur...lama tak singgah sini...pekabo...harap2 Nur sihat2 selalu...seronoknya kuar makan ngan fgamily ya...ceomel jemanak buah Nur...fuhhhh...bestnya menu kat atas tu...nampak sedapppp....

    P/s...kak cek edit gambar pun guna photoscape je...nak guna photoshop tak pandai....he he

    ReplyDelete
  2. Yummyyy!!!menu feveret akak gakk tuu.....;)

    ReplyDelete
  3. salam nur..:)seronoknya makan ramai2 macam ni.. tambahan dengan keluarga.. sambil sembang2 dan main dengan anak sedara..:)

    akak edit juga kadang2 guna Picnik..:)

    ReplyDelete
  4. menariklah apple crumble tu..tk pnh jumpa lg kt menu2 kedai..

    ReplyDelete
  5. Huh, makan stik memang sedap. :-)

    ReplyDelete
  6. Makan dgan anak-anak saudara ye Nur... nampak seronok.

    p/s: Kakak pun kalau rajin guna photoscape juga. Selau anak kakak yg buatkan.

    ReplyDelete
  7. sy tak reti nak edit gune photoshop..apa yg ada kt henpon tue..sy transfer je...maklumla, org kampong kan huhuuhhhh

    ReplyDelete
  8. berkunjung sob..salam blogger
    salam kenal dan sukses selalu ..:)

    ReplyDelete
  9. wah sedap2nya..

    klu anak akak yg pegi tu..licin licau pinggan..sebab selera orang muda suka makanan camni yee..tak jumpa nasi pun tak pe pada diorg..

    ReplyDelete
  10. apple crumble tu menggamit ah..


    sy edit biasanya bagi saiz gambar jd kecik tu je..pakai photoshop..

    ReplyDelete
  11. Buat Kak cik cek,
    Wa'alaikummussalam kak. Nur sihat Alhamdulillah. Samalah, Photoshop memang tak tahu langsung.

    Pasal menu ni, memang sedap sangat.. Memang seronok bila berkumpul ramai2 dengan ahli keluarga. Tq kak sebab sudi singgah ke blog ni.

    Buat Kak Kartini,
    Hehe.. Taste kita sama.

    Buat Kak whitecappuccino,
    Memang terbaik!! :)

    Buat Kak Juwita Jamaludin,
    Wslm kak. Betul tu.. seronok sangat.

    Nur jarang guna Picnic.. selalu guna Photoscape je.

    Buat Mrs. Eady,
    Sudah pasti... :)

    Buat Mrs. Fiza,
    Memang sedap. Jom datang JB, Nur belanja.. :)

    Buat Saudara akubiomed,
    Memang sedap.. tapi tak boleh makan selalu.

    Buat Kak Zakie,
    Memang sedap kak. Untung akak ada anak2 tolong editkan gambar2 tu.

    Buat LadyBird,
    Oh sudah semestinya.. :)

    Buat Saudara sahromnasrudin,
    Saudara, biasalah tu.. tapi kalau tak tahu, kita boleh belajar..

    Buat Outbound Malang,
    Salam kenal juga.. Terima kasih.

    Buat Kak Sal,
    Memang kak. Akak kena cuba datang sini bawa anak2. Biasalah tu Kak Sal, orang muda. Suka makanan macam ni.

    Buat Rina @ Cik Betty,
    Manisan tu agak manis.. Nur pun tak habis makan. Rina pandai guna Photoshop ke.. Bolehlah nanti ajar Nur. :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...