Sila klik link bawah...

Sunday, December 11

Senarai Blogger-blogger Kreatif dan Pelukis Doodle

Doodle ini dihasilkan oleh Farhah @ Tengku Puteri : http://shafaaliaa.blogspot.com/


Doodle ini dihasilkan oleh Alieff  : http://alieff.com/

Senarai Blogger-blogger Kreatif yang menghasilkan doodle
http://emilayusof.com/
http://blogserius.blogspot.com/
http://www.kartunisubi.com/
http://belog-cap-ayam.blogspot.com/
http://wanhazel.blogspot.com/
http://ccicutewatermark.blogspot.com/
http://merahitujambu.blogspot.com/
http://shafaaliaa.blogspot.com/
http://www2.adamainaa.com/
http://nurdaniub.blogspot.com/
http://artworknurdani.blogspot.com/
http://belogcikzety.blogspot.com/
http://alieff.com/
http://sayurlemak.blogspot.com/
http://ilusi-fantasidunia.blogspot.com/
http://aiennotalien.blogspot.com/
http://zarinijunita.blogspot.com/
http://dyshaalamstudio.blogspot.com/
http://doodleliciouss.blogspot.com/
http://syarafikamaruzzaman.blogspot.com/
http://aujinz.blogspot.com/
http://firdanilovestory.blogspot.com/
http://rayquazstory.blogspot.com/
http://musicbrilliant.blogspot.com/
http://www.cikbulat.com/
http://www.fizgraphic.com/
http://www.thesharkox.com/
http://amin-aizuddin.blogspot.com/
http://syafeikaedora.blogspot.com/
http://www.azhafizah.com/
http://manzarina.blogspot.com/
http://petihartakarut.wordpress.com/
http://deaday-vespaburuk.blogspot.com/
http://fyfyliew.blogspot.com/
http://biqahatmin.blogspot.com/
http://selembutbayupemikirbumi.blogspot.com/
http://nurulain1011.blogspot.com/
http://gwelovearts.blogspot.com/
http://hidayah-hakimi.blogspot.com/
http://ertihidup-dindaa.blogspot.com/
http://genci83.blogspot.com/
http://qasehhumayrayathafiz.blogspot.com/
http://darisinikebintangbintang.blogspot.com/
http://nukilansibudaksekolah.blogspot.com/
http://nabillahamierah.blogspot.com/
http://www.sayabintang.com/
http://syafiqahsallehin.blogspot.com/
http://doodledsgn.blogspot.com/
http://tanganpunyakerja.blogspot.com/
http://aqupunyekesahbukankau.blogspot.com/
http://hadiluvit.blogspot.com/
http://aidasyafiqa.blogspot.com/
http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/

Vtutor|by|Yaya:Cara mudah lukis Doodle







Video ni dihasilkan oleh Adik Hidayah Hakimi ( http://hidayah-hakimi.blogspot.com/ )


How to draw doodle using excel







Video ini dihasilkan oleh Nurdani  ( http://nurdaniub.blogspot.com/ )
Dani melukis menggunakan MS Excel.

p/s : Pada anda semua yang minat melukis boleh mencuba. Tiba2 pula Nur minat dengan doodle. Padahal bukannya berbakat melukis pun.


20 comments:

  1. Kreatif. Saya masih mencari bakat terpendam yang ada didalam diri sendiri. :-)

    ReplyDelete
  2. yg adik hidayah tu dia pakai software paint tool. Aku pun ada software tu..bakat je xde..haha

    ReplyDelete
  3. salam kenal.. doodle awak juga kreatif :)

    ReplyDelete
  4. Buat Saudara akubiomed,
    Betul tu.. Saya pun masih tak pasti, adakah saya juga ada bakat melukis..

    Buat LadyBird,
    Samalah.. memang belum pandai nak melukis, tapi Nur teringin nak mencuba.

    Buat blackrosehunter,
    Oh ye ke.. Bolehlah cuba, mana tahu anda juga ada bakat terpendam.. :)

    Buat Muhamad Raziq,
    Salam kenal.. Raziq salah faham ni, saya mana tahu melukis doodle, saya cuma minat dengan pelukis doodle. :)

    ReplyDelete
  5. SAlam Nur cayang. Anak2 ALong semua nya minat melukis on paper & computer...mak dia jer yg tak pandai...hehe.
    Soklan Nur tu Along dh jwb:
    "Sagu melanau tu tawar2 lemak harum sagu... sesuai di makan dgn buah2an spt duyan, pisang, dll supaya melemakkan makanan yg manis. Boleh juga di makan dgn udang/ikan salai."
    Along tak minat makan tu, cuma hubby & Liana jer yg suka sbb hubby tu org melanau mmg makanan dia lah.

    ReplyDelete
  6. Buat Kak Alongroz @ Homekreation,
    Wslm Kak Alongroz cayang.. :) Takpe kak, mereka pandai melukis, tapi ibu mereka pandai memasak.. hehe

    Terima kasih atas penjelasan panjang lebar tentang Sagu Melanau tu. Barulah Nur tahu yg husband akak orang Melanau. Kalau kat Semenanjung, memang takde Sagu Melanau ni kan. Bilalah nak datang Sarawak? Teringin nak jumpa akak.. :)

    ReplyDelete
  7. sy dh dpt doodle dr sorang blogger tu..dh jd gambar profile pon..


    nk lukis sndiri mmg x lah kut psl tgn kejung hiks~

    ReplyDelete
  8. kreatif giler.... thanks for share :)

    Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

    ReplyDelete
  9. tersenyum lebar bila tengok blog fiqa ade dalam list tuh hehe thanks akak ^_^

    ReplyDelete
  10. rajinnya Nur buat research .. siap listkan semua owner blog yg kreatif ni..

    nanti buleh la refer kat sini..

    ReplyDelete
  11. Alahai comelnye doodles tuuu...wish I could doodle too but I dont really like Excel ni..tapi comel yea...

    Kalo Nur dah bole buat...bole tak ciptakan satu untuk akak? hehehe

    ReplyDelete
  12. pandainya mereka ini. akak nak buat tapi malas nak belajar..

    ReplyDelete
  13. macam kenal la... hehe dah join WLA? jom lah leh kongsi dan share doodle, art and mcm2 lagi... nama sy ada dalam list tp tak sehebat diorg..lebih2 lagi DANI :)..

    ReplyDelete
  14. Gulp... Sejak bila link saya ada di sini? Errrr..

    ReplyDelete
  15. ops...kreatif kah diriku ini..ehehhe..papa pun tengs taw...wan hanya sekdar menconteng di Adobe,,,,

    ReplyDelete
  16. hello , eh nama yaya pun ada la. thank you taw sbb letak nama and video yaya walaupun yaya tak se-kreativ mana pun. doodle pun jarang buat hik3.. Salam kenal dari HidayahHakimi

    ReplyDelete
  17. hai :D
    terima kasih letak link saya tu.hehe :D

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...