Sila klik link bawah...

Thursday, December 29

Timbang Berat Blog


Berjaya meringankan kandungan blog Cetusan Rasa. Untuk pengetahuan semua, sebelum ni blog ni saiznya melebihi 300 KB. Kena diet sikit.. hehe

Siapa nak timbang berat blog, klik di SINI.



Lepas ni senanglah rakan2 datang ziarah..

Cuti sekolah dah nak berakhir.. Dah kembali sibuk, sempat ke daku belek2 blog ni. :)



Source picture : here

p/s : Apa komen teman2 lain? Lama ke nak loading blog ni?

11 comments:

  1. akak dah timbang dear..
    nampaknya berat blog akak sikit dari Nur..174.3 KB!!

    ReplyDelete
  2. laju je loadingnye....
    kdg2 sbb internet @ PC boleh jd lambat loading gak....

    ReplyDelete
  3. Salam. Singgah sini dari segmen Kak Mia and follow :] *group 5*

    ReplyDelete
  4. selalu pun okay jer Nur.. tp elok lah bila dah kurang berat.. blog kakyong skrg ni dah hampir 200Kb .. huhuuu.. berat dah muatannya tu

    ReplyDelete
  5. Salam singgah dr segmen mialiana - group 6

    ReplyDelete
  6. laju dah load blog akak..wah bgsnya akak berjaya kuruskan body blog ni dr 300 ke 254kb..tahniah!

    ReplyDelete
  7. Bagi pengguna hosting berbayar boleh mengunakan CDN, Gzip dan plugin yng mampu mengurangkan berat blog dan memperbaiki kelajuan loading blog.

    Saiz memori gambar dan banyak link antara faktor blog menjadi berat.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...