Sila klik link bawah...

Saturday, January 28

Saya memang suka bunga





UPDATED

Ini bunga santalia. Terima kasih pada Kak Ani atau nama gelarannya Kunang-Kunang kerana memaklumkannya pada Nur.




UPDATED

Ini bunga euphorbia mili.

Terima kasih buat Errah di atas info yang diberi.


Lagi gambar2 pokok bunga di halaman rumah bonda. Jangan ada yang jemu dan bosan ye.. Tuan rumah cuma hidangkan gambar2 sahaja dan Nur memang tak ada modal nak menulis cerita atau entri2 panjang di blog.

Terima kasih pada rakan2 sudi komen dientri dan mereka yang sudi singgah ke blog ni.

Selamat berhujung minggu.


31 comments:

  1. Nur..kalau nur tak tulis pun acik tau..nur memang suka bunga...acik tumpang suka tengok..cantik2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Acik Erna,
      Terima kasih kak.. Rasanya semua wanita sukakan bunga.. :D

      Delete
  2. samala la kita nur..suka sgt bunga dan pokok2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nor @ whitecappuccino,
      Kita serupa.. :)

      Delete
  3. wahhhhhh mia pun suka bunga juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mia Liana,
      hehe.. Samalah dengan kita..

      Delete
  4. Gambar profile pun penuh bunga ros merah segar...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak ckLah @ xiiinam,
      Kak ckLah memang prihatin.. Nur pun tak perasan kak.. hehe

      Delete
  5. Siapa yang tidak suka bunga memang ada yang tidak kena dengannya! Cantik gambar-gambar ni :D

    Post Terbaharu Saya - Kisah Arnab Dan Kura-Kura

    ReplyDelete
    Replies
    1. Encik Anif,
      Betul tu.. Terima kasih. :)

      Delete
  6. suka bunga putih kecik tu..wangikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Suri Solehah,
      Ye kak, memang wangi.. Cuma Nur tak tahu nama bunga tu..

      Delete
  7. ciktom pun suka bunga...wah semua bunga ni cantik..mekar jee berkembang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CikTom,
      Hehe.. memang, semua orang suka sebab cantik.

      Delete
  8. i love flowers too..euphorbia mili ni memang banyak sy tanam..suka sebab bunganya yg cntik n pelbagai warna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errah,
      La hai.. kenapalah akak tak perasan komen Errah ni. Rupanya nama pokok ni "Eurphorbia Mili". Thanks a lot sis..

      Betul tu.. akak memang suka bunga ni. Warnanya pelbagai.

      Delete
  9. hijau-hijau..tenteram jiwa raga tengok warna2 lembut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sal,
      Seronok sangat bila ramai yang berasa tenang dan tenteram dengan melihat gambar2 dalam entri ni.. :)

      Delete
  10. Nur, bunga memang buat Kak Long senang hati terutama bunga mawar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Long Mawar Mawar,
      Sesuai dengan nama akak.. Kak Long Mawar Merah.. :D Terima kasih sebab sudi singgah ke blog ni.

      Delete
  11. aah terasa tenang melihat keindahab alam dan ciptaan allah kan .. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ieda,
      Betul kak.. Nur pun suka melihat gambar2 ni.. Memang indah ciptaan Allah...

      Delete
  12. peminat bunga memanglah suka bunga, kan. saya , bab bunga , ni biasa je. tidaklah minat sangat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Normah @ klcitizen,
      Laaa rupanya akak tak minat bunga.. Tak mengapa, minat kita tentulah tak sama kan... :D

      Delete
  13. Bunga atas tu santaliakan. Wangi baunya.

    Cantik bunga merah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ani @ Kunang-kunang,
      Terima kasih kak. Nur baru tahu nama dia.. Memang wangi kak.. :D

      Delete
  14. sy takde la suka sgt bunga..tp bunga tu benda yg cantik,semua benda cantik sy suka.hehe..cantik semua pic nie..:)

    salam kenal dari sy juga..

    ReplyDelete
  15. Ibu Yusuf singgah ziarah kunjung balas.. Salam kenal..

    Ps: Bunga merah tu apa ke namanya?

    ReplyDelete
  16. suka bunga gak!especialy carnation dgn rose..hehe

    ReplyDelete
  17. salam.sy pun suka bunga, tp tak suka tanam..suka tengok je..hekhekhek

    ReplyDelete
  18. Buat Puan Kutu,
    Terima kasih.. Salam perkenalan juga dari saya.

    Buat Kak Zefa NorAsmara,
    Salam perkenalan kak..
    Bunga merah tu nama dia.. "euphorbia mili"

    Buat Kak Wan @ Kalamhati,
    Oh .. Kalau saya suka semua bunga.. hehe

    Buat Pen Biru,
    Wslm. Macam saya juga.. suka tengok je, tanam tak pandai. hehe..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...