Sila klik link bawah...

Friday, January 13

Threaded Comment di Blogspot memang memudahkan


Semalam masa singgah di blog Kak Normah, beliau ada buat entri tentang threaded comment di Blogspot.
Memang menarik pembaharuan yang dibuat oleh pihak Blogger ni. Memang sangat memudahkan pengguna Blogspot untuk membalas komen2 pengunjung (lihat paparan di atas).

Pada mereka yang ingin mencuba aplikasi baru dari Blogger ni, anda boleh cuba ikut langkah-langkah berikut :

Klik pada bahagian Settings > Comments > Pada bahagian "Comment Form Placement" , anda klik pada "Embedded Below Post".


Mudahkan..

Ok. Selamat mencuba.


UPDATED :

Menjawab pertanyaan Kak Whitecappuccino,


Masa Nur buat memang terus menjadi.

ermm.. Apa kata, akak cuba ubah ni dulu.

Klik pada Settings > Klik pada bahagian "Basic" > Pada bahagian "Global Settings", pilih "Updated editor"


Kalau tak menjadi juga.. Nur pun tak pasti kenapa..
Harap dapat membantu.




p/s : Kesian dengan musibah yang menimpa Wardina Safiyyah dan beliau ada menulis kisah trauma beliau di blog. Semoga beliau tabah dan sabar dengan ujian yang menimpa diri beliau seisi keluarga. Anda yang belum membaca penulisan beliau, boleh klik di SINI.

Semoga kita semua dijauhkan daripada ditimpa musibah seperti ini.





Facebook Wardina Safiyyah (http://www.facebook.com/WardinaSafiyyah)

12 comments:

  1. waah..ok gak cemni..senang nk reply comment..tq nur!=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Wan,
      Memang tersangat ok.. Sama2 kak.. :)

      Delete
  2. akak dah buat tapi tak keluar lagi camni..bila buat terus jadi ker mengambil masa jugak?

    ReplyDelete
  3. akak dah try..masih sama juga..tq anyway nur..nanti akak try tengok kot ada yg tak kena.

    ReplyDelete
  4. alahai..tak per nur..it's okay..mana tau kot2 esok jadi ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak whitecappuccino,
      Kesian akak.. Dah cuba tapi tak menjadi.
      Hmm Nur kurang arif la kak.. Maaf tak dapat nak bantu.

      Delete
  5. memang senang kan nur, bab membalas komen ni lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Normah,
      Suka sangat.. Memang senang nak balas komen pengunjung.. TQ kak.

      Delete
  6. Saya sebenarnya kurang berkenan dengan pop up comment. Satu pembaharuan oleh blogspot dengan memperkenalkan thread comment.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...