Sila klik link bawah...

Tuesday, May 29

Bunga Kemboja









Segar melihat bunga-bunga kemboja ni.. Memang sentiasa mengeluarkan bunga setiap kali pulang bercuti di kampung. 

Pada rakan2 blogger yang sudi meninggalkan komen, terima kasih. Insya-Allah Nur akan cuba sedaya-upaya balas komen2 anda satu per satu.

Selamat bercuti semua..

18 comments:

  1. Assalammualaikum Nur, saya suka bunga tapi belum pernah tgk dekat-dekat lagi bunga kemboja ni..cantikla:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieza : Waalaikummussalam.. Kalau Nieza tak pernah tengok bunga kemboja, Nur pula tak pernah melihat bunga tulip secara dekat.. ;) Kita berdua memang suka bunga.

      Delete
  2. Assalamualaikum..segarnya mata melihat keindahannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sal : Waalaikummussalam.. Betul kak.. Segar je mata memandangnya. Kalau suruh Nur yg tanam sendiri, memang tak pandai. :)

      Delete
  3. masya-Allah .. cantiknya gambar bunga tu. mesti kamera mahal ni kan ?

    terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara al-lavendari : Terima kasih. Gambar ni saya ambil guna kamera compact je. Bukannya DSLR, tapi hasilnya tidak mengecewakan.. Terima kasih juga sebab sudi bertandang ke mari. ;)

      Delete
  4. Assalamualaikum cikgu

    Selamat bercuti . Pohon kemboja mmg tak berhenti berbunga. Dan warna bunga bermacam2. Cantik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ya @ Deru Ombak : Waalaikummussalam kak.. Terima kasih atas ucapan tu. Betul seperti mana kata akak, memang pohon kemboja ni tak putus2 mengeluarkan bunga. Di kg hanya ada 2 warna, warna ini dan juga putih. Saya pun suka sebab cantik.

      Delete
  5. Salam Yong,
    Selalu nampak yg putih dan banyak ditanam kat kuburan, tapi warna ni rasanya tak penah jumpa. Thanx for uploading the nice pix. Selamat bercutiiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Moh Kembara : Wslm kak.. Sama2 kak.. Tq atas ucapan tu. Jika ada gambar2 menarik lagi akan dikongsi dalam blog ni. :D

      Delete
  6. Bunga yg amat sinonim dgn kubur. Kalau di Pusara Aman, S'pore bunga kemboja ada yg putih, kuning, pink macam ini cantik kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zakie : Trend sekarang, orang akan tanam pohon kemboja sebagai hiasan di halaman rumah.. So far, di kg cuma ada 2 warna je.. Warna pink dan putih.

      Delete
  7. Dekat rumah saya ada pokok bunga Kemboja ini tetapi ditanam untuk pokok bonsai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara AkuBiomed : Wah tentu cantikkan.. Bila nak tayang gambarnya??

      Delete
  8. cantik! biasa tengok color putih je...tu pun kat kubur.. :)

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum Nur Nba.. Subhannallah cantiknya.. kesukaan bonda sha ni..:)) selamat bercuti..:))

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...