Sila klik link bawah...

Wednesday, June 20

Keropok Losong Terengganu


Keropok losong berserta sos pencicah keropok yang dijual oleh Kak Puteri (rakan Nur) semasa hari koperasi.



Chicken chop (beli di kantin sekolah)

Ini pula menu makan tengah hari semalam selepas bertugas di padang. (Tak sempat nak makan awal kerana kekangan masa)

p/s : Takde mood nak mengarang.. Maaf ye...hanya tayang gambar sahaja.
Terima kasih pada anda semua yang sudi singgah.
Selamat malam.

14 comments:

  1. Keropok losong..sedap pernah makan di Ganu.. sedap.. ingatkan ada resipi hehehe.. Selamat malam..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sha : Isk manalah saya pandai nak buat kak.. Tukang beli je.. Selamat malam. :D

      Delete
  2. alahai...nasib baik cw ni org ganu... kalau tak mesti teliur doh ni... ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Wan : Hehe... Cik Wan sure hari2 dapat makan.. ;)

      Delete
  3. boleh dikatakan tiap hari akak makan keropok..org tganu katakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nor @ WC : Dah agak dah.. :D

      Kawan Nur ni pun asal Terengganu.. Kalau dia balik kg, kami selalu kirim dia supaya belikan keropok2 ni untuk stok simpanan.. :)

      Delete
  4. sedapnya keropok losong..lama tak mkn ni Nur.kalau nk mkn nampaknya kena buat sendiri la nanti..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieza : Nieza rajin tentu boleh buat sendiri.. Nur beli je.. hehe.. :)

      Delete
  5. abang saya salu bawa keropok2 dari terengganu... memang sedap2 belaka hasil tangan masakan org ganu ni.... nice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Dil @ Gen2Merah : Dia kahwin dengan orang Terengganu ke? Memang suka makan.. tapi tak pernah sampai lagi negeri Terengganu.. :D

      Delete
  6. keropok losong 007 yang selalu beli.. heheh dapnyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeda : Hmm ye ke.. Tak pernah nampak pulak brand tu.. :)

      Delete
  7. Keropok losong Terengganu antara kegemaran saya kerana lebih rasa isi ikan daripada tepung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara Azrin : Betul tu.. Memang ramai peminat keropok losong Terengganu ni.

      Delete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...