Sila klik link bawah...

Saturday, November 3

Grill Chicken


Salam buat semua.
Sekejap sahaja dah hari Sabtu. Tinggal 2 bulan sahaja lagi kita bakal meninggalkan tahun 2012. Semalam Nur pertama kali cuba memasak grill chicken. Tiada resepi khas. Hanya sekadar menambah apa2 ramuan yang dirasakan sesuai dan ada di rumah. Oven kat rumah ni selalunya digunakan untuk memasak biskut dan kek je.



Grill chicken dan pencicah.




Lebat betul hujan pada petang semalam.

Hmmm.. sebenarnya dah takde idea, niat hati nak tulis entri panjang2. Pada rakan2 blogger yang sangat rajin meninggalkan komen dan singgah ke blog, terima kasih banyak. Insya-Allah nanti Nur akan balas kunjungan anda.

Ok semua, "Selamat berhujung minggu". Wassalam.


 

19 comments:

  1. Alahai dapat tengok pun jadilah Nur.
    Betul balik kerja semalam tak ada satu kereta pun yg tak on lampu. Gelap macam dah maghrib.

    Kalau kakak ada buat N3 tu maknanya kakak kerja Nur. Kalau tak ada tu tak kerjalah. Masih di office lagi nie. Petang nak jalan dgn abang sebab adik pergi rombongan sekolah. Tinggal berdua hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zakie : Ala.. siannya bila akak macam tu.. Memang gelap.. Guruh dan kilat sampai black-out rumah. Patutlah ada entri pagi Sabtu.. rupanya akak kerja.. Wah jalan mana tu..bestnyaaa.. :)

      Delete
  2. Assalamualaikum Nur,
    mmng lebat hujan smlm petang, akak ambil anak dari sklh agama pun naik seram coz tak berapa nampak jln...alhamdulillah slmt sampai rumah..grill ayam Nur tu mengancam lerrrrr....sedap ratah2 je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yatie : Waalaikummussalam Kak.. Memang kena berhati2 kalau bawa kereta waktu hujan lebat.. Yang paling susah bila dah sampai rumah, nak buka pagar lagi.. Habis lecunnn..

      Sebab terpandang ayam panggang akak la Nur terus masak grill chicken ni.. Memang sedap diratah je.. :)

      Delete
  3. Salam Ziarah....

    sedapnya Ayam Panggang (Chicken Grill) tu. kalau cicah dengan sos cheese, msti yummy lagi, sb anak2 akak suka cheese.... jemput ke blog akak di http://cheezemaz.blogspot.com, manalah tahu nak mencuba serbuk cheese CHEEZE MAZ yg bila dicampur dgn air panas menjadi sos sesedap cheeze wedge, KFC. Jemput juga komen resepi2 akak yg x seberapa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Maz : Nanti Nur singgah blog akak.. tq sebab sudi singgah sini..

      Delete
  4. assalam nur..nampak pun dah sedap masakan ayam nur tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Acik Erna : Wslm kak.. Ala kak, masak biasa2 je..

      Delete
  5. Replies
    1. Ayam panggang...sedapnya... hingga menjilat jari hehehe...

      Delete
    2. Syuhada : Tq Syuhada.. :)

      Kak Zaitun : Tq Kak Zaitun.. Senang je kak.. bolehlah buat makan sendiri..

      Delete
  6. Salam nur
    Sedapnya nur
    Memang terliur nih
    Tak de resepi ke nur?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak kasihredha : Wslm.. Tq kak.. erk sorry buat akak terliur.. Resepi takde la kak sebab main masuk2 je bahan.. Maaf ye kak.

      Delete
  7. cikgu.. ayam tu nampak menyelerakan..

    ayu pun nk minta maaf kalau tak singgah keblog nur .
    sejak dh niaga hingga larut mlm. ayu hanya dpt update blog. lps tu terus uruskan kerja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu : Tq Ayu.. Its ok, Nur faham.. Ada masa free bolehlah singgah.. ;)

      Delete
  8. Menarik Ayam gril yang dihasilkan. Kalau ratah begitu sahaja pun okay juga tuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara Azrin : Tq atas komen.. Memang suka ratah macam tu je..

      Delete
  9. As salam Kak Nur,

    Arini pun kami mamam ayam bakar! Tapi main campak2 je... Satu hari dok lepak je kat umah dihujung minggu ni, hubby & Iman cuti kan :)
    Tgk hujan tu terasa rindu dgn Malaya... terbau2 lagi 'haruman' selepas ujan! Wap air yg naik...ermmm... oh, kat sini susah nak dpt ujan selebat itu! Kalau ada sgt2 halus & renyainya mcm tak terasa :)

    Terima kasih sebab sudi baca blog Marya & follow... Salam perkenalan ye kak Nur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marya Yusof : Terima kasih Marya sebab sudi singgah blog Kak Nur.. Kalau hidup di perantauan, kena pandai berdikari.. Apa2 pun air tangan tu yang penting. Marya rajin memasak, akak tau..

      Delete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...