Sila klik link bawah...

Thursday, January 3

Japanese Roses

 Salam buat semua,
Hari ni cuma nak kongsi gambar bunga yang ditanam di sekolah Nur..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jenis pertama.
 
 
 Jenis kedua. 
 
 

Jenis ketiga.
 
 
Jenis keempat.
 

Bunga2 kecil ditanam di dalam pasu2 besar di sekitar kawasan sekolah.
Ada juga yang buang tisu dan sampah dalam pasu bunga ni.. Susah sangat agaknya nak mencari tong sampah.. Sabar je la...
 
 UPDATED :
Terima kasih buat Saudara Azrin kerana memberitahu nama bunga ni..
Namanya Japanese Roses, nak lihat pelbagai jenis lagi boleh klik BLOG INI dan INI

10 comments:

  1. Pokok ini dipanggil Japenese Rose. Tanam dia mudah mengunakan keratan batang. Penjagaan pun mudah hanya perlu air yang cukup. Bunga akan berkembang diwaktu pagi.

    Saya tanam pokok Japenese Rose didalam pasu panjang diluar rumah.

    ReplyDelete
  2. Suka tanam pokok bunga ni dl...mcm2 warna ada... Suka campurkan dlam 1 pasu...cantik bila semua bunga kembang...warna warni...tp lani dah malas...entah kenapa....hahaha

    ReplyDelete
  3. zaman saya sekolah dulu2 suka kutip bunga tanjung pastu bawa balik.... wangi

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Yong,
    bila close-up baru nampak kejelitaan bunga ni!

    ReplyDelete
  5. masa sekolah dl...bunga ni byk ditanam kt rumah...kt kg kami panggil "bunga kembang pukul 10"...roper2nya nama dia "Japenese Rose"...;)

    ReplyDelete
  6. dulu2 KA banyak tanam bunga ni ,, byk color2 die yg menarik kan

    ReplyDelete
  7. cantik bunganya ada brbagai jenis dan warna.. dulu akak pun ada tanam, senang ditanam..

    ReplyDelete
  8. Cantiknya....akak suka bunga2 mcm ni....

    ReplyDelete
  9. no 2 tu cunnn.
    mcm tone tudung y tgh hangat.. hehheh

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...