Sila klik link bawah...

Tuesday, July 30

Menjengah Apa Yang Ada Di Dalam Menara Abraj Al-Bait, Mekah

 
 
Inilah Menara Abraj Al-Bait, Mekah atau Kompleks Abraj Al Bait
 
 
 


 Pintu masuk
 
 
Pusat membeli-belah yang sangat luas. Apabila tibanya waktu solat, para pengunjung (terutamanya kaum Adam) menunaikan solat 5 waktu tiap kali selepas azan dilaungkan.
 
 
 

Peta Negara Arab Saudi
 
 

 
 
Sebahagian daripada premis perniagaan yang ada di dalam bangunan ini.

 

Satu daripada deretan restoran fastfood yang terdapat di dalam Menara Abraj Al-Bait (ala-ala restoran KFC)
 
 

 

 
 
 



Menu yang beraneka.. Rambang mata..


Masa ini Abang Nur belanja makan. Makanan ni kami kongsi bertiga bersama kakak ipar.. Banyak tu.. Kalau makan seorang memang tak habis.


 
Ini pula satu daripada deretan kedai yang ada di sepanjang jalan dari hotel tempat kami menginap ke Masjidil Haram, Mekah. Terlalu banyak kedai yang menjual manisan seperti kurma, coklat dsbnya.. 
 
 
 
 

 
Aneka kurma, buah tin dan manisan.
 

 

Aneka kekacang dan gula-gula.


 
 



Ini pula roti dan air kotak yang dapat sewaktu menginap di hotel.

 
 p/s : Sebenarnya memang dah tak tahu nak bercerita tentang apa.. Maaf ye.. Hanya mampu letak gambar2 je.. Tak pandai nak mengarang panjang2..

Apa2 pun terima kasih pada semua yang bertandang dan sudi membaca entri ini.




 
 
 

6 comments:

  1. Bila melihat itu semua terus minda kakak terkenang bulan mac yg lepas kakak dan keluarga berada di tempat ini. Rindu bila tengok semua ini.

    ReplyDelete
  2. Kat sini lah saya merasa gi shopping complex pakai pakaian ihram.. syok rasa

    ReplyDelete
  3. x singgah warong roti canai Felda tu ke mak.. uhUUu, wak pon rindu jugakk

    ReplyDelete
  4. wah menarik sungguh yer kat sana.. tq share with us !

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..bahagianya menjejakkan kaki kesana...
    lama akak tak jenguk Nor..:)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...