Sila klik link bawah...

Thursday, December 16

Hi semua... Nama saya Apuk, ni adik saya Rossa..

Salam buat semua,
Tahniah buat Mawar Merah dan Nurul Izza sebab dah berjaya meneka siapakah makhluk berbulu tu..

Tak lain tak bukan, anak kucing Nur la.. Sekarang ni dah menginjak umur 7 bulan. Sekejap je masa berlalu... dah besar dah mereka.

Jom tengok gelagat mereka nak keluar sangkar..

Apuk : Oh tuanku yang baik hati.. tolonglah bagi kami keluar main sekejap.. pleaseee.... (Sambil buat muka sedih..)



Rossa : Ala... jangan la amik gambar saya.. saya pemalu tau... (sambil memejamkan mata..)


Apuk : Tuanku yang kusayang... pleaseee... kami nak keluar main.. Boring la dalam sangkar ni... (sambil buat muka kesian lagi.. dan menghulurkan kaki memujuk rayu....hehehe)


Rossa :Yeaa... yes tuanku dah buka pintu sangkar ni... (Dengan hati meronta2 nak meloncat keluar...)



Apuk : Rossa dah selamat loncat keluar... Awat la tinggi sangat aku gayat laaa...

(Uutuk pengetahuan Apuk ni ni baik sangat.. takde nak melompat keluar kalau Nur bagi makan atau buka pintu sangkar..  Dia memang pandai ambil hati tuan dia.. tapi tak berapa suka dibelai berbanding Rossa)



Apuk : Tak jadi keluarlah.. nak isi perut sat...


Apuk : Rosssssaaaaaaaa jom makan.... nanti Apuk habiskan.. marah pulak.


Apuk : Saya tak berapa suka kena pegang la... (sambil duduk jauh2...)


To be continued....

2 comments:

  1. Buat Izamir Ridzwan,
    Kucing ni kacukan baka Birman dengan kucing hutan.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...