Sila klik link bawah...

Tuesday, July 19

Percutian di Penang (Part 7)

Salam buat semua,
Semalam sewaktu mengemas kini fail2 di dalam hard disk, Nur terjumpa gambar2 sewaktu percutian Nur dengan suami di Pulau Pinang pada bulan Mac yang lepas. Rupa-rupanya ada part 7 yang masih tergantung dan belum Nur paparkan di blog ini. Ini dia link untuk entri yang lepas. Nur masih belum berkongsi gambar2 sewaktu kami menaiki bot melawat kelong atau sangkar ikan. Pengalaman yang tak akan Nur lupakan kerana inilah pengalaman kali pertama. Jakun sikit... hehe



Pemandangan sekitar Hard Rock Hotel.


Bot yang kami naiki untuk ke kelong.



Macam2 jenis ikan yang terdapat di sini dan pelancong boleh membeli ikan2 segar untuk dibuat BBQ.


video

Video sewaktu singgah di kelong.. Besar2 ikan kat sini.



Besar juga kelong ni..


Pemandangan sekitar pantai Batu Ferringhi yang cantik dan mendamaikan.




Selamat sampai di hotel tempat kami menginap sepanjang percutian.


Ok jumpa lagi ye.. wassalam.



7 comments:

  1. as salam Nur,

    PPinang memang indah, dah lama tak ke sana

    mesti best kan percutian di sana..

    ReplyDelete
  2. wah pantai membiru..
    sejuk mata memandangnya..

    nur mengembalikan kenangan lama,bercuti di sana yee...

    sekarang cuti lama lagi yee..

    ReplyDelete
  3. Dah lama tidak pergi ke Pulau Pinang kali terakhir pergi ketika bujang dahulu

    ReplyDelete
  4. Apa yang saya boleh kaitkan dengan Pulau Pinang ada jeruk buah Pala

    ReplyDelete
  5. Buat Kak ibuintan,
    Betul kak. Seronok dapat bercuti di sana. Banyak tempat menarik untuk dikunjungi.

    Buat Kak Sal,
    Betul kak, saje mengimbau kenangan bercuti pada bulan Mac lepas..

    Buat Kak Suzie,
    Betul kak.. memang best..

    Buat Saudara akubiomed,
    Wah lama benar tu.. Dah banyak perubahan yg ada sekarang ni.

    Memang kalau ke P.Pinang, mesti kena beli jeruk buah pala, dah sinonim..

    ReplyDelete
  6. salam, dkt mana nk naik bot melawat kelong tu yerk..?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...