Sila klik link bawah...

Thursday, October 13

Review Blog "Cetusan Rasa" oleh Cik Tom

Salam buat semua,
Terharu sangat dengan kesudian Cik Tom untuk membuat review blog "Cetusan Rasa" ini. Untuk lihat review dari Cik Tom, klik di SINI

Berikut ada sebahagian daripada review Cik Tom :

"Susun atur blog kak nur yang kemas dan penggunaan warna blog yang menarik iaitu berlatarkan bunga sakura pink. Yang paling menarik dan kreatif ialah header blog kak nur bersama taglinenya. Memang menarik perhatian cik tom bila masuk ke blog kak nur. Entry kak nur juga tidak membosankan kerana sentiasa diselangselikan antara entry informasi dan juga personal. - Terima kasih Cik Tom atas kata2 pujian ini.

Serba sedikit cadangan cik tom;

1. Letak list page dibawah header untuk nampak lagi cantik dan menarik.- Kak Nur dah buat & nanti nak ubahsuai lagi

2. Masukkan scroll untuk bloglist. Hanya masukkan bloglist yang rajin update/ kak nur suka dalam blog utama akak. - Yang ni tak pandai buat.TAPI sebahagian dah dipindahkan dalam blog satu lagi iaitu http://myfriends-nur.blogspot.com . Memang ambil masa sedikit, mungkin tunggu cuti sekolah yang panjang.

3. Bloglist lain maybe boleh masukkan dalam satu blog lain khas untuk senarai bloglist. - Dah buat, refer komen no. 2

4. Post terkini tue lagi bagus letak di sidebar. Kalau still nak letakkan header minimizekan kepada 5 entry. - Kak Nur dah alihkan, tapi belum sempat ubah kepada 5 entri.

5. Minimumkan penggunaan widget disidebar sebab makin banyak guna widget mempengaruhi kelajuan loading dan saiz blog - Akan dibuang mana yang tak perlu. Masih belum dapat buat sebab agak sibuk.

Buat Cik Tom,
Kak Nur terharu sangat atas review ini. Sayang Cik Tom..









Orkut Scraps - Thank You

6 comments:

  1. tahniah..bagus untuk penambahbaikan..memang blog nur menarik

    ReplyDelete
  2. blog nur memang cantik pun ..cuma tak nak puji lagi....simpan2 dlm hati..hehe..

    teruskan usaha..

    ReplyDelete
  3. Buat Kak UmmiRosma,
    Tq sis.. :D

    Buat Kak whiecappucino,
    Terima kasih atas pujianmu itu. Rajin2lah singgah ke blog ni ye..

    Buat Kak Sal,
    Thanks a lot sis.. Kak Sal selalu bagi kata2 pujian buat Nur.. Blog ni biasa2 je la kak.. Tq for your support..

    ReplyDelete
  4. segala pujian cik tom tue mmg ikhlas akak...ciktom suka tgk blog akakk..tenang je..syg akak :)

    happy blogging..

    ReplyDelete
  5. Buat Cik Tom,
    Terima kasih Cik Tom atas pujianmu. Moga jadi pembakar semangat untuk Kak Nur aktif berblog. Sayanggg Cik Tom :)

    Happy blogging too...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...