Sila klik link bawah...

Sunday, January 29

Hatiku berbunga-bunga..(cewahh..)
















Cuba kalian kira ada berapa pasu kesemuanya.. Banyakkan. Jenuh juga nak upload dengan talian internet yang "semput". Nur kongsikan buat kesemua peminat bunga-bungaan. Bunga ni senang dijaga.

Esok akan kembali bertugas seperti biasa. Tentu ramai yang menonton AJL. Zaman dah berubah, AJL tahun ni menggunakan ipad. Canggihkan.. Memang tak terkejar dibuatnya dengan kebanjiran gajet2.

Wah Faizal Tahir menyanyi sampai keluar api pada piano.. Terbakar piano... sabar jelah..
Hebat gimik yang dibuat.

Ok jumpa lagi semua.

Selamat malam.

UPDATED :

Terima kasih buat Errah kerana memberitahu nama pokok ni.

Nama pokok bunga ni

Euphorbia mili

Ada banyak khasiat. Antaranya ialah :

(i) Pendarahan rahim
(ii) Hepatitis
(iii) Luka terbakar
 (iv) Bisul

Boleh rujuk di SINI



11 comments:

  1. cantik mungee!my In law suka sgt munge nie, bykkkk kat umah dier.hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. YaYaNsMuM,
      Memang cantik.. Sejuk mata memandang. Keliling rumah parents saya penuh dengan pokok2 bunga ni.. Cantik sangat.

      Delete
  2. wewwww...nice pics.

    saya suka bunga! :)

    ReplyDelete
  3. Aslmkm Nur cayang. Hati Along pun berbunga2 melihat nya! Along ada 2 pasu tapi tak berbunga pun sbb tuan dia tak manjakan pun...

    ReplyDelete
  4. apa nama bunya ni kalau dlm bahasa kita?berubat jugak la ye

    ReplyDelete
  5. bunga ni kena jga betul2...cukup la kalau ada sekor ulat pun, xsmpai sehari habis togel bunga dengan daun2 sekali...mmg fvret ulat daun ni...bunga mak ai dh tinggal batang je semua..

    ReplyDelete
  6. dulu masa arwah onyang masih ada.. penuh keliling rumah dgn bunga ni.. kakyong pun tak leh nak recall kita panggil apa bunga ni.. kena tanya dengan mak ni.. hehheh..

    nama saintifik tu payah juga nak sebut, juga dikenali sbg crown of thorn..

    ReplyDelete
  7. Wah! manyaknya munge2..ke hati nur ada munge2..he he..saje je mengusik2...:)

    ReplyDelete
  8. akak..geram sangat tengok..kat umah errah ni baru nak elok semula coz ari tu hujan lebat sangat....cantik..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...