Sila klik link bawah...

Thursday, May 31

Bunga Merah


Salam. Selamat pagi semua.. Semalam sebelum bergerak untuk beriadah di Gunung Lambak, sempat juga kumerakam gambar bunga yang ditanam di halaman rumah kakak. Maaf ye Nur tak tahu pula apa namanya… cantik warnanya merah menyala. Ada sesiapa tahu nama bunga ni?

p/s : Selamat Ulangtahun Blog Yang ke-3 buat sahabat mayaku.. Kak Kartini dari Blog Cetusan Minda..


Tahniah ye Kak Kartini.. Semoga akak terus berkongsi ilmu dengan semua pembaca dan followers..










Ada kupu-kupu kecil sedang menghisap madu.






16 comments:

  1. ehh..bunga ape ni yekk??
    pelik je hihi..

    salam kenal dari saya ^_^
    blog ni cantik jugakk lah..comel jek.. ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mimie : Erm tu la.. memang agak pelik. Tak tahulah apa namanya..

      ~Salam perkenalan juga.. Terima kasih atas pujian Mimie.. :)

      Delete
  2. Bunga ini Nur kalau tanam kat tanah especially di kampung memang merebak banyak. tapi kalau tanam di pasu susah pula nak berbunga...

    Kakak bawa balik dari kg satu macam sendu je... tapi yg dikampung tak berhenti-henti bunganya. Gerammm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zakie : Tak pasti pula tentang tu.. Kakak Nur tanam atas tanah.. Nampak membiak cepat dan bunganya pun tahan laman.. Mungkin Kak Zakie kena letak baja lebih.. Biasalah kalau menanam pokok bunga ni, kena banyak bersabar... ;)

      Delete
  3. Assalamualaikum.. salam ziarah kembali n salam kenal.. aper nak panggil yer? Nur je ker? umur erma 32 he he he tua dah.. aperpun teriam kasih sudi singgah blog erma yang tak seberaper.. erma follow blog ni n kita link yer.. he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erma @ Halamanku : Waalaikummussalam.. Terima kasih atas kunjungan balas Erma.. Akak pangkat akak, tua setahun dari Erma.

      Tentang kunjungan akak tu, sama2.. Nanti Kak Nur linkkan blog Erma ye.. Senang2 nanti datanglah lagi ke blog ni ye. Salam perkenalan.

      Delete
  4. Replies
    1. Mrs. Eady : Memang masih jadi persoalan... Semua orang nampaknya tak tahu.. :)

      Delete
  5. uniknya bunga merah tu...subur pulak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sal : Nur sukakan warnanya. Memang subur kak.. Dah merebak sampai ke longkang.. :D

      Delete
  6. aslmkum nur..selamat bercuti sekolah.. cuti di sek kt kg mmg seronok lebih2 lagi klau adik2 balik jugak.. meriah dgn borak2 n makan2.. akk masih sibuk urus ank bujang akk tu.. baru mdaftar di UM dah dpt tawaran Mara belajar ke jepun pulak.. 1 julai nnti mula faudation di intec.. akk pun belum smpt nk balik kg.. adik2 pun masih ada di kg bcuti.. akk baru abis kelas tambahan semalam.. huuuu.. mmg tekejar2 sana sni.. menanda ketas peksa pun asyik nk tertido jer.. esok ke KL angkut balik anak akk.. mmg tak plan bcuti ke mana2 pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dzana : Waalaikummussalam. Selamat bercuti sek juga utk akak.. Cuti ni tak ramai adik beradik yg balik. Terubat juga rindu pada anak2 saudara di kg.. Patutlah akak tak update blog, busy uruskan anak2 ye.

      Tahniah buat anak bujang akak. Semoga dia berjaya dengan cemerlang dan mencapai cita2 yang diidam2kan. Bangga melihat anak rakan2 berjaya..

      Takpe kak, siap2kan kerja2 tu nanti dah settle boleh bercuti di kg.. K kak, take care dan jangan sedih2 tau.

      Delete
  7. akak raya nnt jemputla beraya rumah mak sy..rumah mak akak jalan apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rina Avail : Hehe... kita sebaya rupanya.. Malu den.. hehe.. TQ atas jemputan.. Perghh raya lama lagi tu... Insya-Allah nanti akak msg Rina time raya nanti ye.. Enjoy your trip to Terengganu.. :)

      Delete
  8. Saya ada tanam pokok bunga Merah ini dihalaman rumah. Tidak susah untuk membiaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara AkuBiomed : Wahh ye ke.. Tentu hidup subur kan.. Bila nak share gambarnya??

      Delete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...