Sila klik link bawah...

Wednesday, June 6

Pernah Makan Sulur Keladi?

Selingan.. ini menu tengah hari tadi sulur keladi masak sambal..


Ini sulur keladi.


Menu tengah hari tadi. Udang masak lemak cili api, ikan kering goreng, sotong goreng tepung dan sulur keladi masak sambal. Telur goreng ini lebihan sarapan pagi tadi.

Hari ni kakak sulungku yang masak. Nur tak berapa sihat.

UPDATED :

Buat Kak Inazamri
Ini rupa sulur keladi. Klik SINI dan SINI







23 comments:

  1. aduhai sedapnya.. lama tak jumpa ni.. sellaunya mak masak lemak... atau masak asam....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeda : Memang susah nak jumpa.. Beli di pasar tani. Ikut selera masing2, boleh dipelbagaikan.. :)

      Delete
  2. sulur keladi ni sama ke dgn batang keladi masak asam pedas tu?tak penah lg makan masak sambal mcm ni.tentu sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Inazamri : Kak Inazamri, lain kak.. Tak sama resepinya. Ada masa nanti Nur kongsikan resepinya.. Sulur keladi di selalunya menjalar atas tanah..

      Delete
  3. lama x mkn sulur keladi ni kak..dlu arwah nenek msk kuah asam ltk nenas..tmbh lg mkn dgn ikn kering..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby Lydia : Memang susah nak cari.. Ini pun beli di Pasar Tani.. Macam2 cara masakan ada, dan memang sedap benar makan dgn ikan kering. :)

      Delete
  4. Sulur keladi?? Slalu masak kladi.,opss., masukan keladi dlm siput masak lemak. Hurmmm dh terasa2 plak kt tekak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cinta Misteri : mesti tak pernah makan kan?... Cubalah nanti cari di pasar..

      Delete
  5. aslmkum nur.. lama tak mkn sulur keladi ni.. mmg sedap msak sambal mcm nur buat tu.. klau btg keladi pun akk suka masak sambal.. ratah2 mmg best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dzana : Wslm kak.. Dah akak mesti akak pun suka ('',)

      Delete
    2. Opss salah eja.. Dah "agak mesti akak suka".. (Taip laju sangat) hehe

      Delete
  6. Best ke nur sulur keladi...akak rasanya x pernah mkn nihh...
    Anyway....moga nur cukup rest yaa...mg kan cepat sihat nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Kartini : Laaa akak tak pernah mkn ke?? Better akak try.. Tq akak for your concern.. Pinggang tergeliat sikit but dah ok sikit. Baru lepas urut. :D

      Delete
  7. saya tak pernah makan juadah ni... nampak macam menyelerakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara Dil : Kena cuba.. Sedappppp!!!

      Delete
  8. Assalamualaikum Nur,
    alahaiiii wat akak betul2 terliur tngk sambal sulur keladi tu, lama tak makan.inilah menu kegemaran akak...kalau dekat mmng sah2 akak dah mintak ni..he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yatie : Waalaikummussalam kak. Alahai kak, akak lagi kerap masak lauk sedap2.. Nur kalau datang blog akak sure meleleh air liur.. Takpe, nanti balik JB, Nur tapau utk akak.. Hehe..

      Delete
  9. As salam Nuur,
    Lamanya saya tak makan masakan sulur keladi ni. Dh lebih 10 tahun kot. Sayur batang keladi ada juga mkn sblm ni tp sulur ni dh lama tak merasa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara Adry@Daun : Waalaikummussalam.. Perghhh lama gila tu.. Kena try cari kt Pasar Tani ke atau di pasar.. Mesti bertambah2 nasi bila makan nanti.. Tq atas kunjungan.. :)

      Delete
  10. akak tak pernah makan lagi sulur keladi buat samabl mcm tu...biasanya buat masak lemak kuning campur udang...atau buat asam pedas ja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Kamsiah : Ala senang je kak, macam masak sambal tumis cuma bubuh sulur keladi ni.. Masa tumis tu, tumbukkan sikit ikan bilis..

      Delete
  11. Tidak pernah makan sebelum ini. Ia adalah masakan negeri mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara Azrin : Ini masakan orang Jawa.. ;)

      Delete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...