Sila klik link bawah...

Monday, December 10

Menu kegemaran

Ni menu kegemaranku dan suami.. Sup ayam. Tentu ramai yang pandai masakkan.. Nur kalau masak lauk ni, mesti makan dengan sambal kicap dan bawang goreng buatan sendiri.. Barulah mantop!.. ;)

p/s : Sejak akhir2 ni mood berblogging jatuh merundum.. Mungkin ini entri penutup untuk tahun 2012..


24 comments:

  1. Replies
    1. Kak WC : Kami berdua tak sempat makan dengan roti kak.. dah habis buat makan tengah hari..

      Delete
  2. wah..sedapnya ..akak suka sup..
    ahad lalu,buat menu ini..makan panas2..selera

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sal : Menu ni memang fav Nur dan suami.. Selalu je masak.. Memang sedap makan panas2..

      Delete
  3. Salam Dik Nur..
    Akak rajin juga buat sup2 ni..sbb ia main campak2 jee..heheh..senang kan:)

    moga smgat yg merudum kan tiba nanti ya Nur..:)Jangan lama2 tauu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Kartini : Wslm kak.. Memang senang sangat.. Tengok mood kak.. Hehe. Jangan risau, Nur cuti tak lama.. :)

      Delete
  4. Heroes akak tak berpa suka sup ayam. Kalau dah takder apa2, baru lah diorang makan. Tapi kalau akak masak, nak kena potong ayam kecil2, letak ubi kentang banyak2, lepas tu rebuskan sekali dengan batang celery. Sibuk holidat kot Nur. Nanti, marila idea tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aziela : Ic.. siap masuk daun saderi.. Nur buat sup simple je kak..

      Takde la holiday pun.. cuma takde mood..Moga2 ada idea nak buat entri.. Kadang2 buntu.

      Delete
  5. akak punya mood pun jatuh menjunam ni, Nur, adehhh!

    sedap sup ayam tu, samalah cara kita, org johor, kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sari : Biasalah tu kak.. memang kadang2 takde mood.

      Betul tu kak.. sup ayam simple je. :)

      Delete
  6. Org Johor mmg ngam dgn sambal kicap....Kalau makan pisang goreng @ keledek dll tu pun cicah sedap...Tempat lain sambal kicap dia lain skit, cair...nampak cili padi tu skit jek...Selamat menjamu selera...

    ReplyDelete
    Replies
    1. fazian.batrisya : Kalau takde sambal kicap, tak berapa lalu nak makan sup ni.. Sanggup buat sendiri.. Ada pencicah, baru berselera.. :)

      Delete
  7. Aik...takkan lah ini entri penutup tahun 2012? Lama lagi nak habis bulan Disember ni tau...hihihihih

    Takpe lah..ambik mood, semangat baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daddy Ziyyad : Biasa la tu Doc... Idea takde.. Harap2 lepas ni ada mood nak update entri.

      Delete
  8. nur.

    mana bolehhh..
    hari2 kn lah up entry. hari ini baru 11 hb kann..
    ada 20 entry lagi.. baru cukup!.

    majuklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu : Wah.. jangannla merajuk.. Ok Nur try ye.. Memang kadang2 blank..takde idea..

      Delete
  9. Kalau sup ayam atau daging saya jarang sekali makan isi selain menghirup sup untuk dimakan dengan nasi sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saudara Azrin : Oh hirup sup je ke... Sup ayam ni sedap kalau ayamnya dipotong kecil2.

      Delete
  10. assalamualaikum nur....semangat berblogging mesti diteruskan lg...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mas Zull : Waalaikummussalam.. Tengah cuba ni kak... kadang2 memang langsung takde mood.. ;)

      Delete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...