Sila klik link bawah...

Monday, July 9

Hasil Keras tanganku... :)


Salam buat semua,
Masih ingat lagi pada entri Balik Kampung (Part 3). Bunga di atas Nur beli di Ayer Hitam dalam perjalanan pulang ke rumah ayahanda dan bonda di Kluang.

Sebelum balik ke JB semalam, Nur sempat minta nasihat bonda tersayang supaya mengajar Nur menggubah bunga. Almaklum la memang tak pandai pun, ini pun main hentam sahaja.

Nak tengok hasilnya tak...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Taraaaaaaa...



Hasil gubahan sempoi... Tanganku yang keras ni boleh juga hasilkan gubahan ni.. Huh macam tak percaya.. 



Credit picture google search

Inilah mukaku yang excited bila gubahan dah siap.. :)

Rupa2nya bukannya susah mana, bonda kata kena beli bunga2 renek atau yang kecil2 supaya dapat menutupi span yang ada bahagian bawah pasu bunga tu.


Zoom sikit...



Ini gubahan pertama.. Memang seumur hidup, tak pernah Nur gubah bunga.. Inilah kali pertama.



Inilah gubahan kedua. Bonda sangat berkenan dengan bunga ni. Lembut je warnanya. Nur memang minat warna merah jambu dan ungu. Lihat sahajalah blog Cetusan Rasa ni. Template, watermark dan tulisan mesti ada warna kegemaran Nur.

Apa komen rakan2? Ada ke rakan2 yang pandai menggubah bunga? 

Bolehlah kongsi tips ye.. Musim raya dah dekat. Masing2 mesti nak menghias rumah supaya nampak lebih ceria dan indah.

Ok jumpa lagi di lain entri.
Wassalam.

Ini list entri2 balik kampung yang lepas2 :


Nantikan Part 7 (Last sekali).  Tengah buat draf.. Idea tiba2 tak keluar pula..
Dah macam tulis novel la pulak.. hehe
Cutinya cuma 2 hari je.. Ceritanya punya panjang.. Jangan boring sudahlah ye..


p/ s : Jemput semua follower blog Cetusan Rasa untuk turut serta dalam GA Nur yang pertama. 
Klik pada banner di bawah untuk makluman lanjut.

(ada 1 hari sahaja lagi. Apa tunggu lagi...)




Ini bannernya GA Kak Ida 1001 resepi :









8 comments:

  1. kak, nice lah bunga tu! nampak menarik. tak sabar nak raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boo : Terima kasih Boo.. Cubaan pertama tu.. Erk.. puasa tak lagi.. hehe

      Delete
  2. wah si nice,punyi bakat yg terpendam..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ummi Norseha : Terima kasih kak.. Alahai, gubahan ni main hentam je kak..

      Delete
  3. sekeras mana pun tangan tu...menjadilah tu ! cantik per...akak ni sungguh - no power nak wat ni semua !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sonata Anak Kancil : Terima kasih kak.. :)
      Hmm.. why not akak cuba.. Tentu akak ada bakat terpendam juga.. :D

      Delete
  4. Okay juga gubahan bunga yang dihasilkan. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantiknya dik....cubaan pertama yg menjadi...ada bakat rupanya ya.....akak pun suka purple....

      Delete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di dlm blog ini... Harap sudi singgah lagi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik...Klik...